Trend-ul actual in categoria sistemelor desktop tine foarte mult cont de design.

Trend-ul actual in categoria sistemelor desktop tine foarte mult cont de design. Am vazut asta la Apple iMac, iar Sony ne-a facut de curand o demonstratie de stil si rafinament cu Vaio LT PC/TV.

Gateway, nume greu pe continentul american, a anuntat ca va prezenta in cadrul Digital Life Show din New York, un nou sistem state-of-art sub forma unui personal computer all-in-one, botezat simplu, One.

In carcasa slim au fost incorporate un display built-in widescreen de 19”, un procesor Intel Core 2 Duo, 2 pana la 4 GB memorie RAM, o placa video integrata sau dedicata, o unitate DVD-RW tip slot-in, sapte porturi USB, firewire si ethernet, precum si un tv-tuner optional.

Cablurile nu mai constituie o problema, deoarece tastatura si mouse-ul sunt wireless, singurul impediment fiind sursa externa asemanatoare cu cele de laptop, deoarece spatiul restrans nu a permis implementarea uneia in unitate.

Insa exista un aspect care salveaza acest neajuns, intrucat unele porturi USB, cel ethernet, S/PDIF si coaxialul audio au fost plasate exact pe sursa externa, pastrand un aspect aerisit pe birou. Pentru ca totul sa fie si mai usor, exista de asemenea si o telecomanda wireless cu logo-ul Vista pe ea.

In partea laterala stanga si-au gasit locul un card-reader, trei USB, un firewire si doi conectori audio, pentru un acess mai usor atunci cand se folosesc carduri, stick-uri flash sau alte periferice.

Gateway ofera One in trei variante. Prima se poate cumpara in schimbul sumei de 1299 $ si include un procesor Intel Core 2 Duo T5250 la 1.5 Ghz, 2 GB memorie RAM, o placa video integrata Intel X3100, un HDD de 320 GB si un webcam de 1.3 megapixeli. Versiunea la 1499 $ aduce in plus un hard disk de 400 GB si o placa video ATI Mobility Radeon HD 2600XT, mult mai potrivita pentru aplicatii multimedia sau chiar jocuri.

Citeste si:
Ce sa nu-i faci masinii tale vara
Ce sa nu-i faci masinii tale...

Modelul One cel mai dotat se prezinta cu un procesor puternic Core 2 Duo T7250 la 2.0 Ghz, 3 GB memorie RAM, placa ATI HD 2600XT, hard drive de 500 GB, precum si un tv-tuner analog/digital integrat. Pretul pentru acest computer este de 1799 $. Toate variantele sunt dotate cu Wi-Fi 802.11 b/g/n, si au ca sistem de operare Microsoft Windows Vista Ultimate.

Articol de Iancu Radulescu
Sursa: plugin.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.