Ultimele inventii menite sa ofere experienta unui zbor incantator.

Daca aveti programat un zbor de peste zece ore, puteti sa va asigurati comfortul total optand pentru cateva sau, de ce nu, toate gadget-urile de mai jos care va vor alunga cu siguranta plictiseala sau, dimpotriva, va vor induce un somn adanc linistitor pe tot parcursul calatoriei obositoare.

Inainte de a prezenta ultimele inventii menite sa ofere experienta unui zbor incantator, ne vom delecta cu notiunea de confort atunci cand ne aflam la bordul avionului, asa cum este vazuta de specialistii din domeniu.

“Indiferent daca te afli in avion pentru urmatoarele zece, douasprezece sau cincisprezece ore, locatia este extrem de importanta pentru calitatea experientei”, declara, citat de Forbes, Tim Winship, redactor al FrequentFlier.com. Acesta recomanda cu caldura un loc aflat cat mai aproape de spatial dintre randuri, care permite intinderea picioarelor pe coridor si minimizeaza sentimentul deloc placut de claustrofobie. Mai mult, accesul spre iesire, toaleta, sau chiar pentru a face o mica plimbare, se face mai usor.

Pentru a evita amortirea picioarelor si formarea cheagurilor de sange, profesorul Allan Hedge de la Universitatea Cornell recomanda sa ne miscam picioarele in ritmul muzicii de pe iPod.

Insa cel mai important este sa retinem urmatorul lucru: confortul conteaza mai mult decat aparitia noastra in avion, prin urmare orice imbracaminte comfortabila care asigura o buna ventilatie este binevenita.

In final, pentru toti fanii tehnologiei care nu pot rezista fara muzica, filme sau mobile care inglobeaza toate acestea la un loc, sugeram achizitionarea, daca tot e la moda acum, a noului super mediatizat iPhone sau macar a unui iPod video. Puteti opta si pentru player-ul multimedia Archos prezentat in top sau ultimul racnet in materie high-tech, ochelarii video myvu.

E momentul sa vedem ciudateniile inventate cu gandul la zborul perfect: patura Cabin Cuddler, excelenta pentru a crea un mediu placut si cald, mai ales atunci cand se apropie ora de somn, incaltamintea comoda incalzita de laptop printr-un cablu USB atasat sau masca izolanta pentru care zgomotul perturbator nu exista. Si acestea sunt doar o parte din ele.

1. Player-ul multimedia Archos 704 WiFi

Pret: aproximativ 550 de dolari (366 de euro) pentru versiunea de 80GB

A patra generatie Archos surprinde cu un ecran LCD 7” dotat cu screen-touch perfect pentru vizionarea a 100 filme sau 800.000 de poze in caz ca deja iti era dor de prieteni si familie. Archos 704 impresioneaza si ca player mp3, stocand peste 40.000 de melodii in cei 80 GB aferenti (exista si versiunea de 40GB). Optional, puteti accesa Internetul oriunde v-ati afla, in aeroport sau in avion. Inainte de decolare, asigurati-va ca ati downloadat de pe PC sau camera digitala filmele in forma DVD si pozele voastre preferate. Acum puteti savura calatoria.

2. Masca cu efecte sonore terapeutice

Pret: 40 de dolari (29 de euro)

Masca din velur blocheaza lumina excesiva si orice sunet din exterior, oferind cinci melodii relaxante: Ocean Surf, Babbling Brook, Chirping Songbirds, Evening in the Countryside si Soothing White Noise, la o simpla apasare a unui buton. Mai mult, fanii iPod pot conecta player-ul la adaptorul mastii. Iar pentru un somn excelent, masca inchide automat sunetul oricarei melodii din cele cinci disponibile dupa 30 de minute.

3. Patura Cabin Cuddler

Pret: 35 de dolari (25 de euro)

Patura Cabin Cuddler este, firesc, creatia unui pilot si a sotiei sale. Patura se aseaza pe scaunul din avion, dupa care calatorul isi introduce picioarele in spatiul destinat acestora. Patura acopera tot corpul, fara sa creeze senzatia de sufocare sau imobilitate. Centura de siguranta se poate atasa fara probleme, iar bratele se pot misca liber pentru a citi o carte sau a manevra player-ul MP3. Disponibila in sase culori si marimi pentru copii si adulti, patura este impachetata intr-un format reversibil care poate fi folosit ca perna.

4. Suport pentru spate, 1st Class Sleeper

Pret: 30 de dolari (22 de euro)

Suportul pentru spate 1st Class Sleeper este un must-have, asigurand o pozitie confortabila in scaun, fara a dauna spatelui si gatului. De fapt, pentru a evita orice durere legata de pozitia incorecta in timpul zborului, 1st class Sleeper este cea mai buna solutie: in sfarsit putem dormi ca pe un norisor de puf! Iar capul este sustinut perfect.

5. Adaptor pentru avion, Inflight Power

Pret: 50 de dolari (37 de euro)

S-a terminat bateria? Cu Inflight Power, te vei bucura tot timpul de muzica sau filmele tale preferate. Conectand mobilul sau player-ul la adaptor, energia este reutilizata astfel incat bateria sa poata fi folosita permanent. Solutia perfecta pentru iPod sau Blackberry!

6. Incaltamintea incalzita prin...USB!

Pret: 33 de dolari (24 de euro)

Mai mult ca sigur ati experimentat macar o data senzatia de frig la picioare pe zborurile lungi de noapte. Daca nu aveti deja in posesie patura Cabin Cuddler, unde va puteti cuibari talpile incalzindu-le, nu disperati. S-a inventat incaltamintea pufoasa si comoda, incalzita prin intermediul unui cablu USB conectat la propriul laptop. Se ofera si doua nivele de temperatura. Entertainment si comoditate in acelasi timp!

7. Ochelarii video myvu

Pret: 275 de dolari (201 de euro)

Am pastrat in final super inventia absoluta care garanteaza un zbor cu adevarat high-tech. Plictiseala nu exista pentru ochelarii video myvu, care odata incercati, dezvaluie un ecran virtual cu ajustare permisa a sunetului si a imaginii. Odata conectat la un video iPod, de exemplu, myvu afiseaza pe ecranul portabil larg videoclipurile si filmele din playlist! Myvu a castigat in 2006 premiul pentru cel mai bun dispozitiv video portabil, deci cu siguranta merita.

Autor: Denisa Apostol
Sursa: yourmoney.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.