Noul concept de notebook al viitorului.

Orice iubitor de IT este impresionat de lansarea unor noi concepte, fie ca acestea sunt legate de performantele dispozitivelor, fie doar de design-ul acestora. Desi este doar in stadiul de proiect, aceasta inovatie a starnit deja un val de admiratie in intreaga lume a tehnologiei de varf.

Felix Schmidberger este creatorul acestul noului concept de notebook al viitorului, iar inventia sa se distinge printr-un design atragator si prin functii ce nu au mai fost incorporate intr-un computer portabil pana la momentul actual. Provocarea lansata acestui pionier al tehnologiei, indragitor al Tablet PC-urilor si platformelor OLED este de a crea o noua generatie de laptopuri care sa fie disponibile pentru publicul larg pana la finele anului 2014.

Tastatura ONLED este de asemenea un produs de ultima generatie, utilizatorii diferitelor state putandu-se bucura acum de de taste setate in propria limba, in functie de cerintele din sistemul de operare. Exista chiar si posibilitatea personalizarii fiecarei taste sau a combinatiilor de taste dupa gusturile fiecarui proprietar sau user al acestul laptop. Pentru a face posibila folosirea eficienta a tastaturii, a fost necesara introducerea tehnologiei multi-touch screen, tehnologie care a fost dezvolata odata cu proiectul “Milan” al celor de la Microsoft.

Daca doriti o tastatura clasica, acest laptop prevede si posibilitatea folosirii unui keyboard extern wireless sau legat de computer printr-un port. Desi aceste inovatii ne par mai degraba extrase din lumea filmelor SF, gandindu-ne la eficienta, multi dintre utilizatorii din zilele noastre nu ar da randament satisfacator pe un astfel de dispozitiv. Totusi pentru a oferi cat mai multe facilitati, proiectul Compenion este prevazut cu un display multi-touch screen si un pix special pentru a efectua operatiuni direct pe ecran.

Senzorii wireless pot interactiona cu orice tip de aparat foto digital sau imprimanta Wi-Fi, pentru a maximiza eficienta operatiunilor utilizatorului. De asemenea, design-ul ultra slim nu este doar interesant, ci reduce si problema kilogramelor in plus pe care le intamplina un utilizator care face munca de teren.

Un alt concept inovator il reprezinta retro proiectorul incorporat, foarte until in cazul conferintelor, prezentarilor si chiar pentru a viziona filmele in intimitatea propriului camin.

Prototipul proiectului Compenion foloseste sistemul de operare Windows Vista, iar componentele hardware sunt de ultima generatie. Cu toate acestea, pana la data lansarii produsului ele vor fi probabil inlocuite in totalitate.

Dupa cum putem observa, aceasta ramura a tehnologiei se afla pe o panta ascendenta, dar va fi nevoie de mult timp pentru realizarea acestor concepte de viitor, iar preturile produselor ce vor fi lansate se vor ridica cu siguranta la sume exorbitante.

Articol de Andrei Muraru


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.