Ca in fiecare an, prima zi a CeBIT-ului a adus o serie de conferinte si dezbateri pe teme IT&C "arzatoare".

Ca in fiecare an, prima zi a CeBIT-ului a adus o serie de conferinte si dezbateri pe teme IT&C "arzatoare" precum si lansari de produse in premiera mondiala. Ajutata si de vremea frumoasa din Hanovra si in ciuda zvonurilor privind problemele organizatorice ale CeBIT, cea mai mare expozitie IT&C din lume a atras inca din prima zi mii de vizitatori.

Dizpozitivele de navigatie personale, pe harta

Daca e vreun sector aflat in miscare la CeBIT, acesta este reprezentat de produsele de navigatie. Ca sa-ti faci o idee despre gama de produse oferite in acest segment, vizitatorii CeBIT trebuie doar sa dea o tura prin pavilionul 11, care gazduieste ICT in Motion. Aici, peste 200 de expozanti prezinta produse de navigare pentru toate sectoarele de piata.

Este o zona cu un potential major si una in care companiile noi inca mai au de unde sa muste o nisa. Suprinzator, liderul de piata TomTom nu a profitat de show pentru a lansa multe produse noi desi restul competitiei nu a fost atat de timida in aceasta privinta. Principala lansare a TomTom la CeBIT este noul TomTom GO:715: primul PND din lume cu modem GPRS integrat si cod SIM. Aceste caracteristici permit utilizatorilor sa trimita mesaje si informatii despre locatie intre vehiculele din trafic.

Premiera mondiala de la Toshiba

Toshiba a anuntat ieri lansarea mondiala a ultimului sau card de memorie SDHC (SD High Capacity): primul card de memorie din industrie Clasa 4 de 8 GB. Se pare ca acest card va cunoaste aplicatii raspandite in cazul camerelor foto si video. Noul card poate inregistra pana la 3 ore si 10 minute de video standard definition in format MPEG2... pcworld.ro

Sursa: PCWorld


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.