Windows Vista, mult asteptatul sistem de operare de la Microsoft este in sfarsit disponibil pentru public.

Windows Vista, mult asteptatul sistem de operare de la Microsoft este in sfarsit disponibil pentru public, dupa un ciclu de productie de mai bine de 5 ani.

Disponibil in 70 de tari, Vista vine insotita de versiuni noi ale e-mail-ului Microsoft Exchange si ale suitei Office.

In timp ce putine magazine au ramas deschise pentru lansarile din noaptea trecuta, Microsoft a declarat ca nu a sustinut prea mult aceste evenimente nocturne deoarece, pentru prima oara, Vista este un sistem de operare disponibil si pentru download.

Dupa 4 ani, 6 miliarde de dolari si 8000 de muncitori angrenati, gigantul software spera ca sloganul pentru Vista : 'The WOW stars now' sa se adevereasca.

Compania spera sa impresioneze utilizatorii datorita interfetei grafice 3D si optiunilor de securitate. O alta noutate grafica o constituie faptul ca preview-uri ale ferestrelor din task bar pot fi vizualizate atunci cand cursorul se misca deasupra lor. Vista mai are totodata pregatite niste gadgeturi ce afiseaza stiri, informatii despre vreme, precum si monitorizarea procesorului si a memoriei.

Bill Gates a vorbit luni despre importanta Vista, reamintind faptul ca sistemul de operare a devenit un element crucial al evolutiei calculatorului de la o glorioasa masina de scris la un sistem entertainment si de networking... pcworld.ro

Sursa: PCWorld


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.