Nu am facut inca trecerea la HDTV, insa e doar o chestiune de timp.

Pentru cei ce au strans destul la pusculita si vor sa o sparga in favoarea unor experiente nemaivazute, prezentam mai jos cateva sfaturi practice pentru cumpararea unui televizor high-definition.

1. Rezolutia

Specificatiile HD includ doua rezolutii: 1280 cu 720 si 1920 cu 1080, insa puteti de asemenea gasi televizoare HD cu rezolutii de 1024 cu 768 si 1366 cu 768.

5 sfaturi despre HDTVIn functie de semnal si echipament, un HDTV fie ajusteaza imaginea pentru a se potrivi ecranului, fie lasa cativa pixeli nefolositi. LA 720p, un echipament foloseste o scanare progresiva, in care fiecare linie a imaginii este colorata la fiecare trecere - ceea ce este potrivit pentru a reda miscari alerte. La 1080i, dispozitivul coloreaza doar jumatate din linii la fiecare trecere, insa ofera detalii mai bune pentru imaginile statice. Cu cat este mai mare dispozitivul, cu atat mai importanta devine rezolutia. Daca ecranul are mai putin de 40 de inci pe diagonala sau e asezat intr-o camera spatioasa, s-ar putea sa nu conteze prea mult daca e 720p sau 1080i. Mai ales ca diferenta de pret intre rezolutii e undeva la vreo 15 milioane.

2. 1080 e pentru viitor

Asa numitele televizoare "True HD" afiseaza imagini 1080p. Asta inseamna imagini mai clare, un nivel sporit al detaliilor si o diferenta suplimentara de pret. Problema? Veti primi 1080p in unele filme HDDVD, insa in putine alte surse. Un televizor 1080p va mari imaginea pentru a arata mai bine, insa acesta nu poate fi un motiv destul de bun pentru a cumpara unul. 1080p este mai bun daca doriti sa va justificati investitia si peste zece ani.

3. Cumparati cu privirea

Comparand dispozitivele in parte in timp ce afiseaza acelasi continut - in special imagini in miscare rapida precum sporturile - ramane cea mai buna metoda de a alege un produs bun. Daca mingea de fotbal se misca obscur, televizorul foloseste probabil un video procesor ieftin sau un ecran de proasta calitate... pcworld.ro

Sursa: PCWorld


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.