Ati sperat ca Mos Craciun va va aduce un iPod, o consola Playstation sau ultimul model de telefon mobil de sarbatori?

Aveti grija ce va doriti. Degete fracturate, ochi inflamati si coloane vertebrale strambe se numara printre afectiunile provocate de utilizarile inadecvate si excesive ale jocurilor si gadget-urilor din ziua de azi.

"Aceasta problema este din ce in ce mai alarmanta, in special datorita faptului ca tot mai multi oameni folosesc gadgeturi tot mai des", a declarat William Lenihan din cadrul centrului Osteophatic Pain Relief din Singapore. "Aceste rani repetitive provoaca afectiuni pe termen lung si atunci cand se produc sunt foarte greu de inlaturat", a adaugat acesta.

"Secretul pentru evitarea acestora consta in constientizarea momentului de oprire." In urma cu cativa ani, aceste rani ii afectau doar pe cei care petreceau prea multe ore in fata calculatorului sau a consolelor, efectuand aceleasi miscari repetitive. Desi majoritatea utilizatorilor IT nu sunt afectati de aceste rani, tot mai multi oameni sunt afectati, in special copiii in jurul varstei de 7 ani, a declarat grupul RSI Action. Aceste afectiuni sunt in crestere deoarece tot mai ,multi oameni "folosesc calculatoarele pentru tot mai multe task-uri, stresul de la locul de munca este in crestere, comunicatiile mobile urmeaza, de asemenea, un trend ascendent iar comoditatea folosirii consolelor de jocuri si a playerelor muzicale este de asemenea in crestere."... www.pcworld.ro

Sursa: PCWorld


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.