Compania Toshiba planuieste sa integreze procesorul Cell, inima noii console Playstation 3 precum si a performantelor calculatoare IBM, in cadrul dispozitivelor si telefoanelor mobile.

Compania Toshiba planuieste sa integreze procesorul Cell, inima noii console Playstation 3 precum si a performantelor calculatoare IBM, in cadrul dispozitivelor si telefoanelor mobile. Momentan este dezvoltat de companie o versiune imbunatatita a acestuia. Toshiba a declarat in cadrul evenimentului CEATEC ca aceasta va fi gata in 2007.

Versiunea va fi dezvoltata utilizand avansata tehnologie de 65 de nanometri, aducand un surplus de performanta cu un consum de energie micsorat fata de actuala tehnologie de fabricare a cipurilor pe 90 de nanometri.

Cipul Cell este produsul unui parteneriat intre Toshiba, IBM, Sony si Sony Computer Entertainment (SCEI). Fiecare cip contine un procesor principal si opt subprocesoare si isi va face debutul luna viitoare cu ocazia lansarii Playstation 3 in Japonia si Statele Unite... www.pcworld.ro

Sursa: PCWorld


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.