Cand vine vorba de Internet, este foarte usor sa descoperi ce s-a gresit cand s-a incercat o afacere din a oferi gratuitati pentru a scoate bani din publicitate sau cine s-a pacalit si cat l-a costat sa investeasca in mari capitalisti care nu vandusera in viata reala nici macar o acadea.

Cand vine vorba de Internet, este foarte usor sa descoperi ce s-a gresit cand s-a incercat o afacere din a oferi gratuitati pentru a scoate bani din publicitate sau cine s-a pacalit si cat l-a costat sa investeasca in mari capitalisti care nu vandusera in viata reala nici macar o acadea.

25. Rentmychest.com

Pentru 20 de dolari va puteti alege cu un cuvant caruia Chris Pirillo ii va asocia link-ul dumneavoastra si il va pastra in memoria site-ului pentru totdeauna, astfel ca orice vizitator incantat de misterul unui cuvant sa fie redirectionat catre site-ul impus. Cuvintele cheie de cautare sunt mai scumpe, pornind de la 200 de dolari. Desi pare a fi incapator precum un dictionar de buzunar, ii recomandam totusi un antrenament la sala de gimnastica.

24. IKissYou.org

Pentru o scurta perioada in 1999, un turc oarecare, pe nume Mahir Cagri, era cel mai faimos om de pe Internet. Site-ul sau colorat cu poze personale si diverse divagatii intr-o engleza stricata a devenit o senzatie pentru motive inca neelucidate. Singura fraza care avea legatura cu numele ales si totodata singura corecta gramatical este : „Welcome to my home page...I Kiss You!!!”

23. InmatesForYou.com

Site-ul va ajuta sa gasiti pe cineva deosebit, chiar si daca aveti de asteptat 13 ani pentru a primi un raspuns din partea lui (ei).

22. Digital Entertainment Network (den.com)

Acest site a “topit” mai bine de 100 de milioane de dolari pana sa-si inchida portile in ianuarie 2002. Un scandal erotic implicandu-l pe proprietarul site-ului nu a elucidat in totalitate misterul.

21. Golden Palace Casino (GoldenPalace.com)

Acest site obisnuia sa faca orice pentru a capta atentia. In cadrul campaniilor publicitare ciudate a cumparat „Holy Toast”, un sandwich cu branza sub forma Fecioarei Maria sau a platit mai bine de 2 milioane de dolari pentru o invitatie si o lumanare de la nunta secreta a lui Kevin cu Britney Spears.

20. Hotmail.com

Prin 1998, hotmail era o Elvetie virtuala pentru spammeri, ce operau in voie in cadrul serviciului gratuit de e-mail. Noii abonati ai serviciului erau automat adaugati unui director public de adrese, facandu-i astfel tinte usoare pentru spam. La sfarsitul lui 2002 Microsoft a inceput sa implementeze masuri serioase antispam, insa o masura sosita putin prea tarziu pentru o mare parte din utilizatorii serviciului.

19. WebVan

Cu 1,2 miliarde de dolari investiti pana in momentul incetarii activitatii in iulie 2001, costurile cosntruirii unei retele nationale de centre de distributie pentru articole casnice s-a dovedit a fi prea costisitoare. Este exemplul clasic de idee mareata fara un model de afacere viabila. Singurul motiv pentru care acest site nu ocupa un loc mai bun in topul nostru se datoreaza serviciului de distributie care a fost ireprosabil, bineinteles, atat timp cat a existat.

18. Beenz.com si Flooz.com (competitie stransa)

Aceste proiecte ambitioase de a mentine pe linia de plutire comertul electronic s-au scufundat precum pietrele in august 2001. Aceste site-uri sperau ca vizitatorii vor face mai degraba credite online decat sa cumpere cu ajutorul cardurilor de credit, insa s-au inselat. Diferenta dintre cele doua este ca Flooz a avut-o pe Whoopi Goldberg drept purtatoare de cuvant. Cariera ei a uitat de asemenea sa mai straluceasca de atunci.

17. Boo.com

Simbolul exceselor monetare il reprezenta acest magazin online de moda, avand drept gazda avatarul Miss Boo. Adevaratele stele Boo erau proprietarii site-ului ce cheltuiau banii mai ceva ca guvernul: 120 de milioane de dolari in sase luni pe apartamente de lux si cadouri, precum si pe un site putin prea costisitor pentru lumea dial-up. In mod surprinzator, Boo este programat sa revina anul acesta sub o noua conducere.

16. Microsoft Windows Update (http://update.microsoft.com)

Microsoft ar fi scapat nominalizarii noastre daca nu am fi fost nevoiti sa vizitam acest site asa de des. Este singurul motiv pentru a folosi vreodata Internet Explorer si apoi pentru ca site-ul de noutati nu se va incarca niciodata pe nici un alt browser.

15. Neuticles.com

Sunt animalele dumneavoastra de companie reticente in privinta operatiilor de castrare? Prietenii patrupedelor nu vor mai sti de acum incolo aceste mici secrete, datorita implanturilor Neuticles ce remodeleaza aspectul recentelor portiuni eliminate. Intr-o atmosfera calma, site-ul nu putea fi conceput a se deschide mai sugestiv, decat cu o animatie flash a unei mingi saltarete. Cu siguranta aceste retusuri cosmetice nu sunt o gluma, de vreme ce preturile pornesc de la 73 de dolari perechea... www.pcworld.ro

Sursa: PCWorld


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.