Cum nu exista betie fara mahmureala, afla cum poti scapa de efectele alcoolului in exces.

Ce-ar fi alcoolul fara mahmureala? Ce-ar fi dezmatul "interzis minorilor" fara halucinatiile de dupa? Cine a trecut pragul majoratului si spune ca nu s-a imbatat macar odata, ori e prost, ori e plictisitor, ori e mormon, ori minte, ori toate la un loc. Dincolo de repercusiunile nefaste ale alcoolului asupra organismului, acelea despre care vorbesc medicii, exista si efecte tragi-comice in legatura cu care de cele mai multe ori se tace. Iar in contextul de fata se si priveste:

Acum ca ne-am edificat in privinta atitudinii, iata care sunt cele 4 faze ale mahmurelii. Pentru a stii cum sa te tratezi, ai nevoie sa afli unde te incadrezi:

Etapa 1

Ameteala usoara. Ai consumat alcool, dar ti-ai stabilit la timp limitele si fie ai dormit bustean, fie ai apucat sa tragi un pui de somn, desi probabil ai sforait sau te-ai trezit din ora in ora... aparent fara motiv. Nu ai simptome insuportabile, dar te simti lipsit de vlaga si ai tendinta sa consumi multe lichide.

Etapa 2

Ameteala si disconfort.
Desi pari ok, nu ai chef de nimic si tot ce iti doresti este sa dormi pana simti ca iti revii. Stomacul tau scoate sunete bizare si nu ai pofta de mancare - poate doar de cateva fructe, de preferinta citrice.

Etapa 3

Life sucks! Te simti ca intr-un carusel care pare sa nu se mai opreasca? Iti vajaie capul ca si cand te-ar fi lovit cineva direct in crestet? Ai mici probleme de vedere? Ai parul zburlit, ochii rosii si te incearca dureri musculare? Nu iti aduci aminte ce ai facut in urma cu cateva ore? Esti la un pas de a putea spune despre tine "mai beat ca mine nu se poate!"

Etapa 4

Nu intelegi cine esti si ce cauti printre oameni. Te trezesti undeva pe o podea necunoscuta, te holbezi cateva secunde la tavan, scoti sunete ciudate si nu iti dai seama daca esti ud pentru ca tocmai ai iesit din apa limpede a oceanului care inconjoara o insula exotica sau pentru ca zaci de cateva ore bune in resturi regurgitate... Incerci sa te misti, sa te ridici si constati ca esti sabotat de propriul corp, care se incolaceste in toate pozitiile posibile, doar, doar sa nu stea pe verticala. Desi ar trebui sa ajungi si la serviciu, nu te poti gandi decat la pijamalele tale moi si la papucii de casa.

Citeste si:
Consumul de borș acru face minuni pentru organismul tău! Ce...
Consumul de borș acru face...

Ce-i de facut?

1. Dormi. Nimic rau nu se poate intampla in somn. Cel putin asa ar trebui sa gandesti in astfel de momente... Indiferent de ce iti trece prin cap sa faci in momentul in care ti se urca taria la cap, cel mai bine este sa amani toate activitatile pentru ziua urmatoare si sa ramai in pat.

2. Consuma multe lichide. Organismul trebuie curatat si hidratat foarte bine dupa orice escapada care se lasa cu mahmureala. Sucurile de fructe, in special de portocale, si apa sunt cele mai indicate. Nu acelasi lucru se poate spune insa despre bauturile pe baza de cafeina. Daca tii neaparat sa consumi lichide "comerciale", incearca un energizant sau un "Bloody Mary".

3. Fa dus, alternand constant apa calda cu apa rece.

4. Nu inghiti medicamente precum aspirina sau pilule pe baza de ibuprofen, pentru ca substantele respective subtiaza sangele, asemenea alcoolului, si pot dauna stomacului si ficatului, intensificand simptomele neplacute.

Citeste si:
A baut cu prietenii si s-a trezit in alta tara
FOTO  Marea Mahmureala in...

5. Consuma multivitamine, mai ales vitamina B si bea multa apa inainte de culcare.

Articol de Mihnea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.