Stilul si aranjarea CV-ului in limba Engleza sunt adesea diferite de cele in alte limbi. Acesti pasi explica cum sa creezi un CV standard in limba engleza.

Pasul 1

Scrie despre experienta profesionala, platita si neplatita, cu norma intreaga sau partiala. Spune ce responsabilitati ai avut, titlul postului si denumirea companiei. Completeaza tot!

Pasul 2

Scrie despre educatie. Include diploma sau orice certificat obtinut, numele cursurilor mai importante, numele scolilor sau cursurilor, relevante pentru postul pentru care urmeaza sa aplici.

Pasul 3

Scrie despre alte realizari. Include participarea ta ca membru in organizatii, statutul militar, si orice alta realizare.

Pasul 4

Din adnotarile tale, alege ce abilitati sunt relevante (abilitati similare) pentru postul la care vrei sa aplici. Astea sunt punctele cele mai importante ale CV-ului tau.

Pasul 5

Incepe Cv-ul tau. Scrie numele tau intreg, adresa, numarul de telefon, e-mail-ul, data nasterii, starea civila si nationalitatea in partea de sus a CV-ului.

Pasul 6

Scrie un obiectiv. Obiectivul este o propozitie scurta despre postul pe care vrei sa il obtii. Acesta este obisnuit doar in CV-ul in stil american (denumit resume).

Pasul 7

Fa un rezumat al educatiei tale, incluzand date importante (tipul diplomei, cursuri specifice urmate) care sunt relevante pentru postul respectiv.

Pasul 8

Fa o lista cu toata experienta profesionala avuta, post cu post. Incepe cu cel mai recent post si mergi in sens invers acumularii experientei. Din nou, concentreaza-te asupra abilitatilor relevante. Nu uita sa completezi date despre companie, numele postului si ce responsabilitati ai avut.

Pasul 9

Scrie despre alte informatii relevante precum limbi straine cunoscute, cunostinte PC, etc.

Pasul 10

Foarte pe scurt scrie despre hobby-urile tale si principalele puncte de interes.

Pasul 11

Termina cu propozitia: References available upon request.

Citeste si:
Crearea unui conținut convingător: Ce să scrii în scrisoarea de...
Crearea unui conținut...

Alte sfaturi:

Ideal ar fi ca CV-ul in limba engleza sa nu depaseasca o pagina. Doua pagini sunt acceptate atunci cand ai avut mai multe posturi si o experienta variata.

Spatierea, aliniera si prezentarea sunt foarte importante cand scrii un CV in limba engleza, pentru a crea o impresie pozitiva si profesionala.

Foloseste verbe "dinamice" si de "actiune" precum: attained(implinit), accomplished(realizat), conducted(condus), established(stabilit), facilitated(inlesnit), founded(intemeiat), managed(administrat), etc.

A nu se folosi pronumele personal "I(Eu)", folositi verbe la trecut, ex. "Established and managed a new sales force for the region."(A stabilit si a condus in regiune o noua echipa de vanzari).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.