Va prezentam cateva solutii pentru cele mai frecvent intalnite probleme sentimentale... Afla din urmatorul articol cum sa iti dai seama daca esti indragostit, cum sa o cuceresti, sau, din contra, cum sa o parasesti, dar si multe altele...

Cum iti dai seama daca esti in relatia potrivita?

Esti un tip dinamic sau, dimpotriva, "liniste" este cuvantul tau preferat? Trebuie sa inveti sa cauti partenera potrivita. Oricarui barbat ii sclipesc ochii atunci cand vad picioare lungi si sani apetisanti. Dar de aici si pana la a-ti dori sa petreci o buna parte din existenta (ca sa nu zic toata viata) cu o femeie doar pentru ca arata bine, e un drum foarte lung. Incerca sa ridici privirea ceva mai sus de pieptul ei, mai sus, asa... esti pe drumul cel bun... ai ajuns la ochii sai? Daca prin ei se vede ceafa, atunci poti lasa picioarele si sanii pentru altcineva.

Nu intelege gresit... esentialul nu este sa gasesti o femeie urata si desteapta, ci una care sa aiba acele calitati pe care tu le pretuiesti cel mai mult. In plus, trebuie sa gasesti pe cineva potrivit sufletului tau. Daca pretuiesti fidelitatea si tandretea, nu te orienta catre focoasa care danseaza in mijlocul celei mai populare discoteci din oras.

Daca dimpotriva, esti intr-o permanenta cautare de nou, de inedit; daca esti un vanator innascut si perspectiva unei relatii monotone, dar sigure ti se pare dramatica, atunci iti vei gasi fericirea alaturi de o femeie "razvratita", o "sclavagista" care sa nu-ti dea drumul prea mult din "lesa".

Dragostea implica multa chimie, multa gandire si rabdare, acceptare si compromisuri, dar nimic din toate acestea nu este posibil daca nu sunteti compatibili sentimental inca de la inceputul relatiei.

Cum poti mentine vie flacara pasiunii?

Ai intalnit-o! Felicitari! Ce-ai gasit al tau sa fie... cel putin la inceput. Comparatia arhifolosita intre dragoste si o floare este extrem de ilustrativa la capitolul "mentinerea flacarii". Motivul este cat de poate de simplu - este extrem de dificil sa eviti monotonia.

Citeste si:
Jador, declarație de dragoste pentru Alexandra Dobbia. Ce mesaj i-a...
Jador, declarație de dragoste...

S-au scris carti intregi despre acest subiect, s-au purtat discutii interminabile... in final intrebarea ramane fara un raspuns clar. A te impotmoli intr-o relatie de rutina este ca si cand ai suferi de o boala cronica.

Vindeca-te! Important este ca in fiecare zi sa te fascineze ceva la persoana de langa tine. Acel "ceva" poate fi de natura sexuala, sau nu. O poti iubi in acea zi pentru simplul fapt ca ti-a adus cafeaua la pat. Este valabila si reciproca.

Incercati sa aveti preocupari comune. Citeste-i revistele si comenteaza-le impreuna cu ea, barfiti-va prietenii (nu neaparat intr-un mod rautacios), fa-i mici cadouri (o carte buna, o crema de corp cu aroma de vanilie-se pare ca este un foarte bun afrodisiac), lasa-i dimineata un biletel pe usa de la frigider cu mesajul "Te iubesc", sau "Arati foarte bine astazi"(sau ce vrei tu). Amanuntele conteaza! Ele iti fac viata mai frumoasa si te pot ajuta sa transformi o relatie monotona intr-un vis minunat.

Citeste si:
Prima iubire nu se uită niciodată! Alex Delea a suferit enorm din...
Prima iubire nu se uită...

Cum iti dai seama daca esti indragostit?

E foarte simplu. Simti fluturasi in stomac? Te pregatesti 3 ore inainte de intalnirea cu ea? Te trezesti zambind fara motiv? Nu ai rabdare nici macar sa stai pe scaun? Ce sa mai vorbim de pofta de mancare... Felicitari! Te-ai indragostit!

Cum sa o parasesti?

Ai ajuns la concluzia ca ea nu corespunde cu ceea ce iti doresti tu. Cum ar trebui sa ii spui si ei? Cel mai bine este sa fii direct. Prezinta-i (intr-un mod bland) adevaratul motiv pentru care vrei sa va despartiti. Nu incerca sa o minti si nu folosi clasica replica "esti prea buna pentru mine". Femeile se simt ofensate atunci cand sunt mintite pentru a fi protejate. In plus, se va gandi la tot ceea ce este mai rau daca nu ii spui adevarul.

Acesta solutie este cea mai buna si in situatia in care vreti sa ramaneti amici. Uneori se intampla sa nu va potriviti in cuplu, dar sa va intelegeti foarte bine ca prieteni. Desigur, nu poti pretinde de la ea sa iti fie o buna amica imediat ce ati incheiat relatia, dar, dupa un timp se poate intampla. Daca da, atunci va aprecia sinceritatea ta si (eventual) va ajunge la concluzia ca ai luat o decizie buna la momentul respectiv.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

Un articol de Oana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.