Yuppy 21 Martie 2018 14:39
Postul intermitent (intermittent fasting), cel mai nou trend in materie de diete, pare sa aiba beneficii reale pentru sanatate, arata studii noi.

Postul intermitent este unul din cele mai in voga trenduri in materie de diete. Dar, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Surrey si citat de Business Insider, aceasta abordare poate avea beneficii reale pentru sanatate.

Cercetatorii au impartit cei 27 de participanti la experiment, toti supraponderali in doua grupuri: primul a urmat o dieta saraca in calorii, iar al doilea a incercat postul intermitent. Scopul ambelor grupuri era sa piarda 5% din greutate.

Studiul a urmarit efectele postului intermitent asupra capacitatii corpului de a metaboliza grasimea si glucoza dupa o masa, comparand-o cu efectele unei diete sarace in calorii.

Persoanele care au urmat postul intermitent au mancat normal pentru cinci zile, apoi in cea de-a sasea au consumat doar 600 de calorii. Celor care urmau o dieta saraca in calorii li s-a cerut sa manance cu 600 de calorii mai putin decat limita recomandata. Astfel, femeile aveau voie sa consume doar 1400 calorii intr-o zi, iar barbatii doar 1900 calorii.

Inainte de a vorbi despre rezultate, este important de mentionat faptul ca studiul a fost relativ mic si ca 20% din participanti au renuntat la experiment fie pentru ca nu au putut face fata dietei fie pentru ca nu au atins targetul de a pierde 5% din greutate.

Cu toate acestea, cei care au tinut post intermitent au reusit sa slabeasca in doar 59 de zile, comparat cu ceilalti participanti care au avut nevoie de 73 de zile pentru a-si atinge scopul. In plus, oamenii de stiinta au observat ca in cazul celor care urmau postul intermitent, trigligeridele se eliminau mai rapid din sange dupa masa decat in cazul celor care tineau o dieta saraca in calorii.

Concluzia la care au ajuns cercetatorii este ca postul ar putea reduce riscul bolilor cardiovasculare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.