Yuppy 3 Iulie 2017 15:45
Sticlele de plastic refolosite sunt adevarate focare de infectie.

Stii cat de importanta este hidratarea, in special in zilele caniculare. Dar, daca te numeri printre persoanele care obisnuiesc sa reutilizeze sticlele de plastic, iti faci mai mult rau decat bine.

Uite cateva semne alarmante care iti indica faptul ca nu ar trebui sa refolosesti sticlele de plastic.

  • Sticlele de plastic contin compusi toxici
Analizeaza bidonul de plastic. Daca observi semnul 1 (PET sau PETE), asta inseamna ca sticla poate fi folosita doar o singura data. Atunci cand este expusa la temperaturi ridicate, plasticul din care este facuta sticla va emite o substanta toxica periculoasa.
  • Evita sticlele etichetate cu 3 sau 7 (PVC si PC)
Acest tip de sticle contin un compus chimic care poate ajunge in alimente si bauturi si poate duce la probleme grave de sanatate.

Sticlele etichetate cu 2 si 4 sau 5 si PP pot fi folosite de mai multe ori. Acestea sunt relativ sigure cu conditia sa le dezinfectati regulat.

  • Sticlele de plastic sunt un focar de infectie
A bea apa dintr-o sticla de plastic refolosita este echivalent cu a linge capacul vasului de toaleta, spun oamenii de stiinta. Numarul de bacterii regasit pe gatul unei sticle din plastic il depaseste pe cel admis. Mai mult, 60% dintre aceste bacterii pot provoca boli.
  • Plasticul iti poate afecta ovulatia
Bisfenolul, compusul continut de plasticul din care sunt facute sticlele, poate afecta ovulatia si creste riscul unor probleme hormonale precum endometrioza, sindromul ovarelor polichistice sau cancerul de san", averizeaza oamenii de stiinta.

Sursa: brightside.me


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.