Yuppy 5 Mai 2017 14:07
Un student din Mexic a inventat un sutien care ar putea ajuta la depistarea cancerului de san.

Julian Rios Cantu, un student din Mexic, aproape si-a pierdut mama din cauza cancerului de san. Motivat de clipele cumplite prin care a trecut, tanarul a inventat un sutient care au putea ajuta la detectarea bolii inca din primele stadii.

"Cand aveam 13 ani, mama mea a fost depistata pentru a doua oara cu cancer de san. Tumoare a crescut de la dimensiunea unui bob de orez la cea a unei mingii de golf in doar sase luni. Diagnosticul a venit prea tarziu, iar mama mea si-a pierdut ambii sani si aproape ca si-a pierdut si viata", povesteste tanarul, citat de publicatia Bored Panda.

Asta l-a inspirat pe Rios Cantu sa creeze Eva, un sutient care ajuta femeile sa detecteze cancerul de san din primele stadii. Sutienul este dotat cu 200 de senzori care evalueaza temperatura, textura si culoarea pielii sanilor. Acesta trebuie purtat intre 60 si 90 de minute pe saptamana pentru a primi informatii periodice despre starea de sanatate a sanilor.

Sutienul nu trebuie folosit in locul mamografiei, insista tanarul, dar poate servi ca mijloc suplimentar de detectare a cancerului de san.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.