Yuppy 7 Aprilie 2017 13:03
Dormitul in pielea goala are beneficii uimitoare pentru sanatate, de la pierderea in greutate, la fertilitate crescuta in randul barbatilor, scrie International Business Times.

Cand dormim imbracati, organismul secreta mai mult cortizol – hormonul stresului – care creste apetitul. Astfel ca, “dormitul in pielea goala ne-ar putea ajuta sa pierdem in greutate, intrucat organismul secreta cortizol in exces atunci cand temperatura corpului creste pe durata noptii,” este de parere dr. Sarah Brewer, medic nutritionist.

In plus, atunci cand dormim dezbracati, ne reducem riscurile de a dezvolta infectii in zona genitala, intrucat lipsa aerisirii organelor genitale duce la formarea traspiratiei si dezvoltarea bacteriilor.

Fertilitatea masculina este, de asemenea, amplificata atunci cand barbatii dorm dezbracati. Corpul cald produce o cantitate mai mica de testosteron, al carei rezultat este scaderea fertilitatii.

Un alt beneficiul al acestui obicei este privitor la sanatatea vietii de cuplu, intrucat dormitul in pielea goala creste nivelul de intimitate dintre parteneri.

Un obicei sanatos

Acest obicei sanatos este recomandat chiar si pe timpul iernii, daca temperatura camerei este cuprinsa intre 18 si 24 de grade Celsius, spun specialistii.

Conform unui studiu de piata realizat de catre un producator de mobila din Marea Britanie, aproximativ 40% dintre britanici au declarat ca nu au parte de un somn odihnitor, iar una dintre cauzele principale ale lipsei de odihna a fost temperatura crescuta a corpului.

Din totalul persoanelor ce au participat la sondajul de opinie, 24% au declarat ca nu reusesc sa doarma mai mult de sase ore pe noapte, in ciuda faptului ca un somn odihnitor trebuie sa dureze intre sapte si noua ore.

O treime dintre persoanele chestionate au declarat ca se trezesc cu o senzatie de oboseala, iar 27% au zis ca au dureri de gat, in timp ce 32% s-au plans de dureri de spate.

“Cand dormim goi corpul nostru este mai rece pe timpul noptii, iar acest aspect este important pentru calitatea somnului, intrucat supraincalzirea corpului este una dintre cauzele ce duc la somnul episodic, intrerupt”, mai adauga nutrionista.

Citeste si:
Lino Golden avea 100 de kilograme la 16 ani. Cum a reușit să...
Lino Golden avea 100 de...

Lipsa unui somn de calitate a fost asociata si unui risc crescut pentru declansarea cancerului de prostata in randul adultilor trecuti de varta de 65 de ani.

In acest sens, in urma unui studiu de specialitate, cercetatorii de la institutul American Cancer Society au constatat ca barbatii care obisnuiesc sa doarma mai putin de cinci ore pe noapte sunt de doua ori mai predispusi riscului dezvoltarii cancerului de prostata, relateaza Medlive.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.