Care sunt principalele interventii chirurgicale de ordin estetic la care apeleaza romanii.

Despre interventiile estetice, chirurgicale sau non-chirurgicale, auzim in fiecare zi, mai ales ca este un subiect care, de regula, imparte oamenii in doua tabere: pro sau contra lor. Doctorul Oltjon Cobani, medic specialist in chirurgie plastica, estetica si microchirurgie reconstructive ne dezvaluie care sunt principalele interventii chirurgicale de ordin estetic la care apeleaza romanii, dar si motivele acestor interventii.

„In general, oamenii apeleaza la interventii de chirurgie estetica in functie de complexele sau nemultumirile pe care le au si vor sa le rezolve. In Romania, principalele interventii solicitate de catre pacienti sunt asupra sanilor (augmentare, ridicare a sanului sau reductie mamara). Asupra fetei vorbim despre rinoplastie, blefaroplastie si rejuvenare faciala si, evident, la nivelul siluetei, lipoaspiratie si abdominoplastie”, spune medicul specialist care isi desfasoara activitatea la mai multe clinici din Bucuresti, printre care si ProEstetica.

Cel mai adesea la medicul plastician apeleaza femeile, dar, in ultimul timp, se observa o crestere a cerintelor si in randul barbatilor.

„In ultima vreme si reprezentantii sexului masculin apeleaza la medicul plastician pentru tratamentul ridurilor, blefaroplastie si lipoaspiratie”. Putem spune ca exista o crestere a cerintelor in ceea ce priveste chirugia estetica? „In trecut, multi pacienti erau reticenti in ceea ce priveste chirurgia estetica, dar acum mentalitatea s-a schimbat si atat femeile, cat si barbatii vor sa arate mai bine pentru ca imaginea este din ce in ce mai importanta. Totodata, vor sa arate tineri mai multa vreme”, adauga doctorul Oltjon Cobani care este de parere ca oboseala si stresul zilnic isi pun amprenta asupra frumusetii fizice, iar efectele sunt din ce in ce mai vizibile.

Citeste si:
Sore a slăbit 30 de kilograme! Cum a reușit vedeta să aibă o...
Sore a slăbit 30 de...

Tocmai din acest motiv, el recomand ca tratamentele (cel putin la nivelul fetei) sa fie facute la aparitia primelor semne. Acest lucru va va asigura un ten sănătos , fără riduri si va prelungi timpul apelării la tratamente mai invazive.

„Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, <>. Din acesta definitie general acceptata, rezulta ca o imagine de sine mai buna este o componenta implicita a sanatatii. Oamenii apeleaza la chirurgul estetician cand vor sa rezolve nemultumiri asupra modului in care arata, care s-au creat si s-au amplificat odata cu trecerea timpului”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.