Un studiu nou arata ca alimentele de culoare galbena sunt asociate cu fericirea.

In cadrul unui studiu realizat de The Happy Egg Co., cercetatorii au masurat reactiile a peste 1.000 de participanti pentru a determina asocierile emotionale dintre culoarea alimentelor si fericirea.

Experimentele au aratat ca alimentele de culoare galbena ii fac pe subiecti sa se simta mai bine, cele mai populare fiind bananele, galbenusul de ou, ananasul, cascavalul si lamaia.

Cercetatorii cred ca asocierea dintre aceasta culoare si emotiile pozitive apare gratie unor concepte precum caldura rasaritului de soare sau culorile deschise ale jucariilor copiilor. In plus, galbenul rezoneaza cu emisfera stanga a creierului, cea responsabila de gandirea logica, ceea ce determina oamenii sa asocieze aceasta culoare cu veselia si distractia.

Pe urmatoarele locuri in clasamentul alimentelor care induc fericirea se numara culorile rosu si maron.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.