Acest exercitiu de respiratie te va ajuta sa adormi in doar 60 de secunde. L-ai incercat?

Spune-mi daca iti suna cunoscut: abia daca iti poti tine ochii deschisi la pranz, dar cand vine timpul sa te culci, nu reusesti sa ii inchizi. Insomniile sunt din ce in ce mai frecvente, multe persoane chinuindu-se in fiecare noapte sa adoarma. Chiar daca medicamentele pot functiona, acestea sunt costisitoare si nu toata lumea si le permite. Din fericire, exista o solutie care nu te costa nimic si care iti garanteaza ca vei adormi in 60 de secunde.

Doctorul Andrew Weil a inventat un exercitiu de respiratie menit sa ajute persoanele care au probleme cu somnul. Exercitiul este cunoscut sub numele de tehnica 4-7-8 si are drept scop calmarea corpului si a mintii. Aceasta tehnica elimina rapid rata de dioxid de carbon si se face in cativa pasi.

Inspira aerul pe gura timp de patru seconde. Tine-ti respiratia pentru sapte secunde. Expira usor pentru opt secunde. Repeta. Dupa patru repetari ar trebui sa fii nu doar mai relaxat ci si adormit.

Ati incercat acest exercitiu? Functioneaza?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.