Yuppy 26 August 2016 14:30
Oamenii de stiinta au realizat o lista cu alimentele care dau dependenta si determina un consum din ce in ce mai mare. Iata care sunt.

Suntem cat se poate de familiarizati cu mancarurile care dau dependenta. De la covrigii pe care ii mancam in fiecare dimineata in drum spre birou la ciocolata, anumite alimente ne fac sa ne simtim mai bine decat altele.

Cu toate acestea, exista inca numeroase controverse in lumea stiintifica in legatura cu dependenta alimentara. Totusi, din ce in ce mai multe studii reusesc sa demonstreze ca mancarurile procesate, grasimile ai alimentele bogate in zaharuri pot avea influente negative asupra sanatatii oamenilor.

Scoala de Medicina Icahn Mount Sinai a realizat de curand un studiu in care a cercetat comportamentul si atitudinea oamenilor in legatura cu anumite grupe de mancare. Cercetatorii au cerut celor 504 participanti sa identifice alimentele care le cauzeaza cele mai multe probleme. In baza raspunsurilor, acestia au creat o lista cu alimentele care dau cea mai mare dependa si au comparat-o cu alimentele care nu creeaza aproape deloc dependenta. Rezulatele nu sunt deloc surprinzatoare.

Pizza a obtinut cel mai mare scor, fiind clasat in topul listei. Dupa ea au urmat ciocolata, chipsurile, prajiturile si inghetata. In topul clasamentului alimentelor care nu creeaza deloc dependenta s-a aflat castravetele urmat de morcovi, fasole, mere si orezul brun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.