Yuppy 18 Iulie 2016 15:30
Descopera care este vitamina de care corpul tau chiar are nevoie.

Atunci cand vine vorba de vitamine, cu cat iei mai multe cu atat mai bine, corect?

Nu neaparat.

Chiar daca ti s-a spus sa consumi cat mai multa vitamina C atunci cand esti racit, de exemplu, studiile arata ca organismul nostru nu o poate procesa prea bine. In plus, o dieta echilibrata iti ofera deja aportul de vitaminele B, C si E de care ai nevoie. Cu toate acestea, exista un supliment de care corpul tau are nevoie: vitamina D. Motivul? Organismul are dificultati in a absorbi vitamina D din alimente.

Din punct de vedere medical, exista doua tipuri de vitamina D – vitamina D2, care se gaseste in mult produse alimentare, precum peste, oua si carne si D3 pe care o asimilam prin expunerea la soare.

Vitamina D este folosita de organism pentru a intari oasele si muschii si joaca un rol important in lupta impotriva infectiilor. Studiile au aratat ca oamenii care iau suplimente de vitamina D traiesc mai mult decat care nu o fac. Alte studii au demonstrat ca vitamina D ajuta la prevenirea osteoporozei, o boala care afecteaza oasele facandu-le mai fragile.

Vitamina D poate fi luata din alimente precum somonul, tonul, ficat de vita, galbenus de ou si branza. Expunerea la soare este o alta metoda de a te incarca cu vitamina D, desi o expunere prelungita poate creste riscul de cancer de piele. Cu toate aceste, organismul intampina dificultati in a absorbi vitamina D. Din acest motiv, suplimentele de vitamina D sunt necesare si benefice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.