Yuppy 11 Iulie 2016 15:00
Beneficiile pe care aceasta dieta le are pentru sanatate sunt uimitoare.

Imagineaza-ti o dieta care nu doar te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, ci si sa te feresti de boli si sa iti prelungesti viata. Mai mult, dieta dureaza doar patru zile si este suficient sa o repeti o data la trei luni pentru a te bucura din plin de toate aceste beneficii.

Suna prea bine pentru a fi adevarat?

De daca aceasta este.

Oamenii de stiinta de la Institutul National de Imbatranire din America a conceput o dieta care te ajuta sa reduci grasimea si sa cresti durata vietii in doar cinci zie. Savantii au descoperi ca daca reduci considerabil numarul de calorii timp de cinci zile la fiecare trei luni, reduci biomarkerii imbatraniiri, diabetului, bolilor de inima si a cancerului.

Potrivit studiilor, atunci cand organismul nu mai primeste aportul necesar de calorii, intra in stare de menteneanta. Pentru a conserva cat mai multa energie, organele se miscoreaza, ceea ce inseamna ca pierzi un numar considerabil de celule. Partea buna este ca, celulele care mor sunt de obicei celule bolnave sau batrane. Atunci cand incepi sa mananci normal, organismul este fortat sa produce celule noi pentru a face fata aportului de energie si cresterii organelor.

Cercetatorii au testat aceasta dieta, care se numeste „dieta care mimeaza postul negru” (fasting mimicking diet) atat pe soareci cat si pe oameni. In cazul soarecilor, speranta de viata a crescut cu 11%. In cazul oamenilor, rezultatele au fost cu mult mai remarcabile, scazand considerabil riscul de cancer, boli de inima si diabet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.