Yuppy 6 Aprilie 2016 17:46
Afla care este rolul jucat de apa in organism.

Apa este esentiala vietii si se gaseste si intra in compozitia tuturor organismelor vii. Dar, te-ai intrebat vreodata de ce corpul tau are atat de mare nevoie de apa. Asa cum se explica in clipul TedEd de mai sus, apa este esentiala pentru functiile biologice ale organelor tale.

Cea mai mare parte a corpului uman este compus din apa. Organismul se bazeaza pe apa pentru a lubrifia incheieturile, pentru a regla temperatura si pentru a hrani creierul si maduva spinarii. Fara suficient apa, ne uscam si devenim lipsiti de energie, incapabili sa ne concentram si nervosi. In medie, pierdem doi litri de apa pe zi prin transpiratie, respiratie si urina. Pentru a compensa, trebuie sa ne rehidratam.

Daca studiile trecute sugerau ca este indicat sa bem 8 pahare de apa pe zi, cercetari recente estimeaza ca numarul de pahare necesare zilnic varieaza intre 8 si 15 (intre 2 si 3.7 litri). Cantitatea depinde in functie de sex, greutate, sanatate si mediu inconjurator.

Pe langa apa, si ceaiul sau numeroase fructe si legume te pot ajuta sa te hidratezi. Mai mult, organismul tau va beneficia de pe nutrientilor continuti de acestea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.