Yuppy 21 Martie 2016 15:50
Trucuri DIY de ortodontie.

Amos Dudley, un student in varsta de 23 de ani, din New Jersey, Statele Unitate, si-a confectionat singur un aparat dentar. Tanarul era deranjat de dintii sai strambi, dar nu isi permitea costul unui aparat dentar si al vizitelor dese la stomatolog. Asa ca, a gasit o metoda ingenioasa de a-si indrepta dintii.

Dupa ce a studiat atent metodele in care sunt confectionate aparatele dentare, Dudley si-a dat seama ca poate face si el unul in laboratorul facultatii. Student la arte, tanarul avea acces la imprimanta 3D a universitatii. Dudley a realizat design-ul pentru 12 aparate dentare de plastic, in functie de evolutia dintilor. Investita a costat doar 60 de dolari, in comparatie cu 8.000 de dolari cat ar fi costat daca s-ar fi dus la un medic dentist.

In mod surpsinzator, experimentul lui Amod Dudley a functionat, dintii tanarului indreptandu-se vizibil dupa 16 saptamani. In ciuda reusitei, medicii stomatologi nu recomanda ca acest experiment sa fie repetat. Desi dintii s-au indreptat, potrivit unui medic, pot fi observate urme de uzura ale smaltului care, in timp, pot afecta dantura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.