Vesti bune pentru cei care prefera un pahar de vin unei ore de exercitii la sala.

Cercetatorii de la Universitatea Alberta din Canada au descoperit ca beneficiile pentru sanatate ale resveratrolului, un compus care se gaseste in pielea strugurilor (si in vinul rosu) sunt similare cu cele aduse de o ora de exercitii fizice. Potrivit conducatorului cercetarii, Jason Dyck, acest compus a demonstrat abilitatea de a imbunatatati performanta fizica, functiile inimii si sa intareasca musculatura, in acelasi mod ca o ora petrecuta la sala de fitness.

"Cred ca resveratrol ar putea ajuta persoanele care vor sa faca miscare, dar care sunt incapacitate fizic. Resveratrol ar putea mima exercitiile fizice, ajutandu-i sa isi imbunatateasca sanatatea," a declarat Dyck potrivit Huffington Post.

Beneficiile consumului moderat de vin rosu sunt bine cunoscute. Numeroase studii au aratat ca cei care beau un pahar de vin rosu zilnic sunt mai putin expusi riscului de a suferi de dementa sau cancer. In plus, vinul rosu este bun pentru inima, previne imbatranirea si poate regula nivelul zaharului din corp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.