Data de 18 ianuarie, cunoscuta si ca Lunea Albastra, este considerata cea mai deprimanta zi din an. Uite de ce oamenii sunt cel mai nefericiti in aceasta zi.

Ne pare rau sa va dam o astfel de veste dar, conform specialistilor, astazi este cea mai deprimanta zi din an. Cunoscuta si sub denumirea de Blue Monday (Lunea Albastra), aceasta zi a fost creata de psihologul britanic Cliff Arnall in baza unor calcule matematice. Arnall a ajuns la concluzia ca 18 decembrie este cea mai trista zi din an dupa ce a luat in considerare factori precum datoriile banesti, starea vremii si perioada scursa de la Craciun.

Potrivit studiului, oamenii au acumulat datorii in urma cheltuielilor de sarbatori, ceea ce ii face mai irascibili. In plus, adaptarea la locul de munca dupa zilele libere din perioada Craciunului se face greu. In plus, nici vremea nu este prea prietenoasa, contribuind la starea de triste.

Cu toate ca aceasta teorie are o baza stiintifica, si multi considera formula de calcul inventat de Cliff Arnall ca fiind nerealista, oamenii au ajuns sa creada in Lunea Albastra si sa se consolze daca au o zi proasta cu gandul ca aceasta zi este de vina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.