Un studiu a aratat ca persoanele inteligente adorm tarziu, consuma droguri si fac mai mult sex.

Asociem inteligenta cu bunele maniere si un comportament social adecvat. Dar, daca, de fapt, opusul este adevarat? Daca cei mai inteligenti dintre noi nu sunt manierati, iar comportamentul lor ar trezi oprobiul batranilor de pe scara?

Mai multe studii au aratat ca oamenii inteligenti adorm tarziu, consuma droguri si alcool si fac mai mult sex decat restul.

Intr-un studiu, publicat in revista Personality and Individual Differences, savantii au plecat de la premisa ca oamenii inteligenti sunt atrasi de comportamentele evolutionare noi deoarece acestea le permit sa rezolve probleme intr-un mod diferit.

Cercetatorii au descoperit ca oamenii inteligenti au un ritm cicardian diferit si adorm cu aproximativ 30 de minute mai tarziu decat oamenii cu o inteligenta obisnuita. De asemenea, oamenii inteligenti se trezesc mai greu decat restul, atat in timpul saptamanii cat si in weekend.

Intr-un alt studiu, realizat de National Child Development, s-a aratat ca oamenii cu IQ ridicat sunt mai predispusi sa experimenteze cu droguri. Consumul de droguri reprezinta o noutate evolutionara, diferita de comportamentul general, iar oamenii inteligenti sunt atrasi de astfel de obiceiuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.