Uite ce se intampla in corpul tau atunci cand consumi zahar.

Zaharul nu are intotdeauna efecte benefice asupra organismului nostru. Dar, asta nu inseamna ca zaharul este demonul de care trebuie sa te feresti cu orice pret.

Intr-un clip menit sa arate ce se intampla cu adevarat in corpurile noastre atunci cand consumam zahar, Fig. 1, dezvaluie faptul ca exista mai multe tipuri de zahar, fiecare cu efecte diferite.

Fructoza si glucoza, de exemplu, nu sunt acelasi lucru. Glucoza este tipul de zahar pe care corpul nostru il produce atunci cand consumam carbohidrati, precum paste sau cartofi. Atunci cand glucoza ajunge in ficat, acesta fie o absoarbe, fie o trimite mai departe in corp.

Fructoza, de cealalta parte, este gasita in bauturi precum sucurile racoritoare. Din cauza unei enzine speciale, ficatul absoarbe fructoza indiferent daca are nevoie de energie sau nu. Excesul de fructoza este depozitat sub forma de grasime. De-a lungul timpului, nivelul ridicat de fructoza din corp poate duce la diabet, boli de inima si tot asa.

Mai multe detalii puteti vedea urmarind clipul de mai jos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.