Yuppy 24 Iunie 2015 17:55
Un grup de elevi de 13 si 14 ani din Anglia au inventat prezervativul care isi schimba culoare daca suferi de o boala cu transmitere sexuala.

Prezervativul se numeste S.T.EYE si a fost creat astfel incat sa poata recunoaste infectiile cu transmitere sexuala, precum Chlamydia sau sifilis. Atunci cand intra in contact cu o boala cu transmitere sexuala, sau BTS, prezervativul isi schimba culoarea si straluceste in functie de tulpinile de bacterii prezente.

Astfel, prezervativul isi va schimba culoarea in verde in cazul infectiilor cu Chlamydia, in galben pentru herpes genital, in mov pentru HPV si in albastru pentru sifilis.

"Am vrut sa cream ceva care sa detecteze bolile cu transmitere sexuala si sa fie mai sigur, astfel incat oamenii sa poata lua masuri imediate, in intimitatea casei, fara proceduri invazive", a spus unul dintre creatori. "Am vrut sa le dam oamenilor o sansa sa fie chiar mai responsabili decat inainte" a continuat acesta.

Prezervativul a fost creat de Muaz Nawaz, Daanyaal Ali, si Chirag Shah de la Isaac Newton Academy din Londra. Acestia au fost rasplatiti pentru inventie cu premiul pentru inovare si sanatate la Teen Tech Awards.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.