Yuppy 15 Mai 2015 10:12
Afla care este trasatura comuna persoanelor care au reusit sa se lase de fumat.

A renunta la fumat se numara printre cele mai dificile lucruri pe care cineva le poate face. Mai mult, potrivit unui studiu recent, persoanele care reusesc sa renunte la acest viciu au o trasatura speciala.

Potrivit unui studiu publicat in revista Neuropsychopharmacology, mai multi cercetatori au studiat timp de o luna creierul a 85 de persoane care au decis sa renunte la fumat. Dupa care, timp de 10 saptamani, au avut discutii regulate cu participantii la studiu, despre stadiul in care se afla in acest proces.

Pana la sfarsitul studiului, 41 dintre participanti s-au apucat din nou de fumat, in timp ce restul au reusit sa continue demersul. O analiza a creierului celor care au reusit sa se tina de promisiune, si nu au mai aprins nicio tigara, a aratat ca acestea aveau o trasatura in comun. Legatura dintre insula creierului – regiune care are legatura cu viciile – si cortexul senzorial – responsabil de planificarea si executarea miscarilor voluntare – era mai puternica in cazul persoanelor care au renuntat la fumat.

Cu alte cuvinte, daca ai reusit sa te lasi de fumat inseamna ca vei reusi sa obtii cam tot ce ti-ai propus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.