Daca nu ai pus niciodata piciorul intr-o sala de culturism dar ai in plan acest lucru, trebuie sa stii cateva reguli de care, daca nu tii cont, nu vei izbuti mare lucru.

Daca nu ai pus niciodata piciorul intr-o sala de culturism dar ai in plan acest lucru, trebuie sa stii cateva reguli de care, daca nu tii cont, nu vei izbuti mare lucru.

Inainte sa ajungi intr-o sala, obisnuieste-te cu ideea ca ori tragi tare, ori o intinzi. Nu exista cale de mijloc daca iti doresti rezultate bune si mai ales vizibile. Muschii vor creste numai daca reusesti sa rupi microfibrele cu eforturi imense si organismul va incerca apoi sa repare daunele facute, producand mai mult decat era nevoie. Asadar, masa musculara creste in timpul pauzei si nicidecum in perioada antrenamentului.

Ai grija de somn si de alimentatie. Ideal este sa te culci cat mai devreme si sa te trezesti in zorii zilei, prinzand in somn ora 1 si ora 6, varfurile de secretie ale hormonului STH (hormonul de crestere). Altfel, pe de o parte nu vei avea chef de nimic si ziua este compromisa, iar pe de alta parte STH-ul secretat nu va avea efecte maxime la nivelul intregului organism.

Alimentatia joaca un rol crucial in toata ecuatia aceasta. Incearca sa mananci de 5-6 ori pe zi, incluzand in meniul tau fructele proaspete, carnea fripta, laptele, cerealele, legumele fierte preferabil la aburi si, de ce nu, chiar si suplimentele nutritive. Incearca sa folosesti complexe proteice bine echilibrate, vitamine, minerabile si creatina care te ajuta, printre altele, sa te refaci rapid dupa antrenament.

Daca te-ai ales cu o febra musculara (e si normal la inceput) care nu te lasa nici macar sa te dai jos din pat, e bine sa iei o aspirina tamponata care iti va mobiliza acidul lactic (responsabil de aparitia febrei) de la nivelul celulelor musculare.

Cand esti in sala, foloseste manusi ca sa nu te alegi cu niste bataturi de toata frumusetea. Coloana trebuie si ea protejata cu o centura zdravana in timp ce faci indreptari. Nu-ti uita prosopul ca sigur se va lasa cu transpiratii abundente, de asemenea nici un deodorant n-ar strica. Hidratarea este deosebit de importanta si iti recomandam sa tii mereu o sticla de apa (preferabil plata) langa tine.

Citeste si:
Ce suplimente și nutrienți să alegi atunci când te antrenezi acasă
Ce suplimente și nutrienți să...

Nu te repezii pe toate ganterele, halterele si aparatele care iti ies in cale. E bine sa-ti faci un program si sa lucrezi grupele in ordine. Noi te sfatuim insa sa mergi pe varianta fara program si sa lucrezi ce grupa simti tu ca trebuie pusa la treaba in ziua respectiva. Si inca ceva: nu te duci la sala sa faci abdomene! Poti sa le faci si acasa..

Incepe antrenamentul cu o incalzire generala, ca sa eviti unele accidente cauzate de fortarea muschilor. Dupa ce ai tras pana la epuizare, procedeaza astfel: mergi pe banda cel putin un sfert de ora sau da o fuga pana acasa, fara sa te spetesti. Sa nu te auzim ca ti-ai ales sala la parterul blocului in care locuiesti..

Niciodata sa nu mananci inainte de antrenament (du-te la sala dupa 2-3 ore de la masa). Tubul digestiv 'fura' 25% din sange si priveaza astfel muschii si creierul. Nu rezolvi absolut nimic..De asemenea, sa nu cumva sa faci eforturi serioase inainte, pentru ca toata energia ta se va risipi imediat. Stii de ce ai senzatia ca te plictisesti repede, dupa nici 30 de minute de tras? Pentru ca muschii tai sunt deja obositi si nu mai au niciun chef ca tu sa-i pui din nou la treaba..

Citeste si:
Rabla pentru Electrocasnice 2022. Ce aparate pot achiziționa...
Rabla pentru Electrocasnice...

Incearca sa-ti convingi amicii sa te insoteasca. In felul acesta, nu mai stai sa alergi in stanga sau dreapta ajutor. Tine minte ca ultimele repetari dintr-o serie sunt cele mai importante si la ele ai nevoie de ajutor obligatoriu, altfel risti sa scapi greutatile pe tine si sa te ranesti.

Mersul la sala poate deveni o obisnuinta si un stil de viata. Beneficiile? Vei fi mai sanatos, mai in forma si mai aratos. Recunoaste ca vrei sa ai un corp frumos si atragator pentru ca acele fete pe care nu credeai vreodata ca o sa le cunosti, sa te bage in seama. Fetele vor sa se simta protejate si de aceea isi vor indrepta atentia asupra unui mascul puternic. Daca esti o 'scobitoare' nu prea ai sanse de reusita.

Incearca in fiecare zi sa tii cont de aceste reguli si vei observa progrese cu siguranta. Sportul te va mentine sanatos si mereu in forma maxima!

Citeste si:
Îmbunătățește-ți vederea: 10 metode pentru a avea ochi odihniți și...
Îmbunătățește-ți vederea: 10...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.