Efectele vinului asupra hipocampusului sunt cu 10% mai nocive decat in cazul persoanelor care beau bere.

Vinul consumat in cantitati prea mari are efecte negative mai puternice asupra creierului decat berea sau bauturile spirtoase, sustin rezultatele unui nou studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Göttingen University.

Noile date privind efectele pe care consumul mare de alcool le are pe termen lung au aratat ca efectele vinului asupra hipocampusului sunt cu 10% mai nocive decat in cazul persoanelor care beau bere. „Este primul studiu care investigheaza impactul bauturii preferate in procesul de reducere a volumului creierului la pacientii dependenti de alcool”, a declarat unul dintre cercetatori.

In urma testelor, s-a constatat ca persoanele care nu beau alcool au un volum mediu al hipocampusului de 3,85 ml. La amatorii de bere volumul a fost de 3,5ml, la cei de bauturi spirtoase – 3,4ml, iar la cei de vin, de doar 2,8ml.

Cercetatorii sustin ca alcoolul singur nu poate determina aceste diferente, deoarece cei care consuma bere si bauturi alcoolice tari beau in cantitati mai mari, unii consumatori de bere consumand si de doua ori mai mult alcool in comparatie cu iubitorii de vin. O teorie ar consta din faptul ca berea contine ceva care protejeaza creierul de efectele nocive ale vinului.

Oamenii de stiinta cred ca aceste observatii sunt legate de un compus numit homocisteina, compus care a fost asociat in studii efectuate anterior cu un risc crescut de boli cardiovasculare, atac de cord, atrofie cerebrala si dementa. Bautorii de bere au avut cel mai mic nivel de homocisteina in sange, o teorie fiind reprezentata de faptul ca vitamina B si folatul din bere contribuie la descompunerea homocisteinei.

Studii anterioare concluzionasera ca un consum moderat de vin ar putea avea numeroase efecte pozitive asupra organismului, printre care reducerea colesterolului sau a hipertensiunii arteriale.

Citeste si:
Adda, declarații cutremurătoare despre starea sa de sănătate....
Adda, declarații...

Sursa: postamedicala.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.