Ti-ai facut un tatuaj, iar dupa un timp ai ajuns la concluzia ca nu te mai reprezinta si vrei sa scapi de el?

Ti-ai facut un tatuaj, iar dupa un timp ai ajuns la concluzia ca nu te mai reprezinta si vrei sa scapi de el?

Daca acum regreti decizia luata cu ceva timp in urma, trebuie sa stii ca exista cateva metode prin care poti elimina tatuajul de pe piele. Binenteles ca eliminarea acestuia nu este un procedeu la fel de simplu precum a fost obtinerea lui.

Exista cateva contraindicatii ale procesului de eliminare a unui tatuaj:

- tendinta de a forma cheloid, cicatrici sau hipertrofii tegumentare;
- tendinta de hipo sau hiperpigmentare;
- leziuni pe suprafata zonei tatuate;
- prezenta negilor sau alunitelor pe suprafata tatuajului;
- diabet necontrolat;
- boli autoimune (lupus, sclerodermie);
- sarcina

Metode de eliminare a tatuajelor

1. Creme care distrug pigmentul - tatuajul devine mai deschis la culoare, se estompeaza si in timp dispare. Este o medota noua si relativ ieftina, nedureroasa si care nu lasa urme sau leziuni ireversibile la nivelul pielii pe care se aplica.

2. Dermabraziunea - cu ajutorul unui fascicul de micro-particulele antiseptice de cristale de cornidon se inlatura stratul de suprafata si cel mijlociu care contine pigmentul tatuajului. Dupa ce au atins si indepartat tesutul tinta, particulele sunt aspirate printr-un tub cu vacuum. Uneori zona tatuata este inghetata inainte de dermabraziune pentru a reduce o eventuala sangerare. Se face sub anastezie locala, uneori pot aparea sangerari usoare, iar costul depinde de suprafata zonei ce trebuie tratata.

3. Laser - metoda se bazeaza pe modificarea brusca a intensitatii radiatiilor si a duratei expunerii tatuajului, rezultatul fiind distrugerea particulelor de pigment care sunt apoi eliminate de sistemul fagocitar. Tipul de laser folosit depinde de culoarea predominanta a tatuajului. Cele albastre, negre sau rosii dispar mai repede, pe cand cele verzi au nevoie de un tratament mai indelungat. Uneori sunt necesare mai multe sedinte pana la indepartarea completa a tatuajului. Este cea mai populara metoda, insa trebuie sa stiti ca tratamentul cu laser poate produce vatamari ale pielii, pot aparea ulceratii si uneori poate lasa cicatrici.

Citeste si:
Cătălin Bordea, glume pe seama Liviei. Regretă sau nu că și-a...
Cătălin Bordea, glume pe...

4. Lumina pulsatila - metoda foloseste pulsatii ale luminii (nu laser), care disloca pigmentul, iar sistemul imunitar il va elimina. Desi este un tratament nedureros, un dezavantaj al acestei metode este faptul ca anumite persoane cu pielea mai inchisa la culoare pot ramane cu hipo sau hiperpigmentari dupa tratament.

5. Excizia - indepartarea chirurgicala a zonei tatuate, urmata de sutura tegumentului inconjurator. Daca tatuajul acopera o suprafata mare, sunt necesare mai multe interventii succesive. O alta metoda radicala este asa-zisa expandare tisulara, care consta in introducerea sub piele a unui balon care va fi umflat gradual intr-o perioada mai mare de timp. Pielea se va intinde, iar cand atinge dimensiunile corespunzatoare balonul este scos, excesul de piele inlaturat si odata cu acesta si tatuajul, apoi tegumentul inconjurator va fi suturat.

Citeste si:
Emerald Laser- inovație în remodelare corporală 360 de grade, fără...
Emerald Laser-  inovație în...

Sursa: healthy.ro

Citeste si alte articole pe HEALTHY:

1. De ce suntem tristi in sezonul rece?
2. Palpitatiile, un motiv de ingrijorare?
3. Lentilele care imi distrug ochii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.