Ati auzit de nenumarate ori consumati cel putin 2 litri de apa pe zi.

Ati auzit de nenumarate ori consumati cel putin 2 litri de apa pe zi. Expresia cheie este "cel putin" intrucat avem nevoie de mai multa apa decat atat (cu exceptia copiilor sau daca aveti dimensiunile unui copil).

Regula este : pentru fiecare 25 de kilograme pe care le aveti, consumati zilnic un litru de apa de izvor sau de apa filtrata. Majoritatea oamenilor cantaresc in jur de 75 de Kg, deci ar trebuie sa consume cam 3 litri de apa pe zi. Cei care cantaresc 100 de kilograme ar trebui sa consume 4 litri de apa zilnic. Atletii ar trebui sa consume chiar mai mult de atat. Urmarind aceste indicatii ati alege un mod de viata foarte sanatos.

Mai multa apa pentru sanatateCorpul nostru este alcatuit dintr-un procent crescut de apa si de aceea consumul ce apa este esential pentru toate functiile sale. Daca nu consumati suficienta apa, dupa un interval scurt de timp veti simti oboseala, pielea va fi uscata, dureri de cap si constipatie; dupa mai mult timp toate functiile organismului se pot altera. Este asa de simplu!

Lucrurile se complica atunci cand e vorba despre ce apa sa consumam. Apa de izvor si apa filtrata sunt ambele alegeri bune. Nu consumati apa distilata sau de robinet.

Apa de izvor ar trebui pastrata in recipienti de polietilena sau de sticla, nu de plastic (PVC ) care transfera prea multe chimicale in apa. Apa filtrata poate fi obtinuta si cu filtre ieftine.

Apa de robinet ar trebui evitata deoarece contine cloruri, floruri, substante toxice care pot avea efecte nocive asupra organismului. Apa distilata trebuie de asemenea evitata deoarece are o ionizare diferita de apa obisnuita, alt pH, polaritate si potential oxidativ si poate priva organismul de mineralele necesare. Ea poate determina caderea parului fapt care este legat de diferite deficituri minerale.
In sfarsit, apa trebuie consumata la temperatura camerei intrucat apa rece ca gheata poate rani mucoasa delicata a stomacului.

Sursa: sfaturimedicale.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.