Medicina alopata, in ciuda progreselor ei uluitoare prin introducerea tehnicilor de varf in explorarea diagnostica si in tratament, este pusa din ce in ce mai des in dificultate in fata bolilor tot mai grave cu care se confrunta.

Medicina alopata, in ciuda progreselor ei uluitoare prin introducerea tehnicilor de varf in explorarea diagnostica si in tratament, este pusa din ce in ce mai des in dificultate in fata bolilor tot mai grave cu care se confrunta. Apar virusuri noi, tot mai greu de contracarat, scade imunitatea corpului omenesc, creste numarul persoanelor care sufera de boli degenerative si de cancer, antibioticele (chiar cele din ultimele generatii) isi fac efectul o anumita perioada, apoi microbii devin rezistenti la ele si trebuie descoperite noi medicamente...Iar toate acestea se produc pe fondul poluarii tot mai accentuate a mediului inconjurator, a stresului, a alimentatiei care nu ne mai asigura toate substantele indispensabile pentru buna functionare a organismului si a modului nociv modern de hranire (de tip fast-food).

Din fericire, exista o solutie care ne poate salva si care s-a raspandit tot mai mult pe intreaga planeta: medicina naturala.

Aceasta priveste omul in ansamblul ei si-l evalueaza in totalitate, asa incat orice remediu si orice terapie se va adresa mereu intregului si nu unui singur organ.

De ce sa apelam la terapiile naturale?Medicina naturala ia in considerare orice factor care ar putea declansa sau intretine o boala: gandurile negative, obiceiurile de viata nesanatoase, mancatul prea mult, certurile si supararile de tot felul, stresul profesional, fricile subconstiente si multe altele. Pentru ca, de multe ori, boala este psiho-somatica: porneste din emotii si ganduri dizarmonioase si se transforma in boala care afecteaza un anumit organ sau o functie fiziologica, in stransa legatura cu tipul de emotie negativa.

Terapiile traditionale se constituie intr-o medicina blanda, care urmareste in primul rand sa nu faca rau (primul deziderat al medicinei, stabilit de Hipocrat: Primum non nocere).

Putem spune ca acestea au o valoare inestimabila, pentru ca folosesc metode verificate de-a lungul sutelor sau chiar miilor de ani. Se alimenteaza de la izvoarele medicinei populare de pe intregul glob si sunt validate (o data in plus) in laboratoarele de cercetare de astazi. Ceea ce stramosii nostri foloseau cu succes in terapie, noi redescoperim si aplicam astazi pentru a fi sanatosi.

Medicina naturala se foloseste de toate elementele naturii: plante medicinale, arbori, fructe si legume, produsele stupului, culori, sunete, arome (si multe altele...), de aceea ne face sa ne apropiem de Natura, de izvorul etern verde al sanatatii. Oare nu e mai placut sa ne tratam mancand salate de fructe cu miere, relaxandu-ne la umbra unui tei, ascultand cantecul mierlei, admirand scanteierile unui lac si band ceai de scortisoara sau sirop de muguri de brad?

Sursa: sanatateata.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.