Meloterapia este o terapie care foloseste influentele sonore armonioase. Meloterapia a fost cunoscuta inca din antichitate, cand era folosita pentru a-i revigora pe cei deprimati si pentru a-i incuraja pe cei care plecau la lupta.

Studiile stiintifice, din domeniu, au demonstrat ca muzica modifica undele cerebrale si frecventa cardiaca. Ea este cunoscuta in traditiile lumii, ca facand parte dintr-un domeniu magic de activitati. De asemenea este unul dintre cele mai eficiente si puternice instrumente de acces, prin fenomenul de rezonanta la planurile subtile ale universului. Muzica este o minune a lumii deoarece trezeste spiritul de libertate, constiinta, indeparteaza pesimismul si melancolia, calmeaza si inlatura insomnia.

Desi folosita din timpuri stravechi, meloterapia a luat o forma sistematica abia de 40 de ani, fiind folosita mai intai in Germania, Argentina si Brazilia. Unul dintre pionierii meloterapiei este Rolando Benenzon, compozitor si psihiatru. R. Benenzon s-a interesat de meloterapie inca din 1962. Benenzon considera ca a vorbi despre meloterapie este de fapt a te gindi la o succesiune de metodologii si de tehnici diferite care au drept scop comunicarea.

Exista mai multe tipuri de interventii, pe care meloterapeutii le utilizeaza in functie de locul terapeutic.

In ceea ce priveste meloterapia receptiva, sedintele se pot practica individual. Daca se practica in grup, derularea unui ciclu de meloterapie receptiva consta in discutia si intilnirea individuala meloterapeut-pacienti.

MeloterapiaSedintele de meloterapie activa functioneaza la fel ca si meloterapia receptiva. In sedintele de grup ale meloterapiei active, intilnirea dintre pacienti este din dorinta de a cinta si de a-si folosi impreuna ideile. Aceasta face din meloterapie un mijloc privilegiat de comunicare si de exprimare.

Intr-un exercitiu terapeutic, pacientii trec prin toate fenomenele specifice unui grup: lider, colider, care poate vorbi sau canta, monopolul expresiei, inhibitia etc.

Lumea invaluita de mister a sunetelor ne influenteaza viata cotidiana, comportamentul, starea mentala si sufleteasca. Trebuie sa retinem, insa, faptul ca muzica poate fi benefica, dar si malefica, in functie de gradul nivelului de vibratie ce poate fi celest sau mai grosier. Muzica este in legatura cu energia universala, activeaza centrii energetici ai fiintei si astfel este la baza mentinerii unei stari cat mai bune de sanatate.

Nota: Nu ne asumam raspunderea pentru utilizarea acestei terapii fara supravegherea si la recomandarea medicului.

Sursa: sanatateata.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.