Nu exista mancaruri "rele", nu-i asa? Doar mancaruri pe care le consumam cu moderatie. Ei bine, nu e chiar asa. Urmatoarele mancaruri sunt atat de rele pentru organismul nostru incat nu exista nici un motiv pentru care le-am consuma. Gogosile, bauturile carbogazoase, cartofii prajiti, chipsurile si fructele de mare prajite nu numai ca nu au valoare nutritiva, dar ofera organismului o si doza "sanatoasa" de toxine.

Nu exista mancaruri "rele", nu-i asa? Doar mancaruri pe care le consumam cu moderatie. Ei bine, nu e chiar asa. Urmatoarele mancaruri sunt atat de rele pentru organismul nostru incat nu exista nici un motiv pentru care le-am consuma. Gogosile, bauturile carbogazoase, cartofii prajiti, chipsurile si fructele de mare prajite nu numai ca nu au valoare nutritiva, dar ofera organismului o si doza "sanatoasa" de toxine.

Gogosile

Gogosile sunt prajite, pline de zahar si faina alba si majoritatea varietatilor contin grasimi de tip trans. Gogosile cumparate contin 35-40% acizi grasi de tip trans. In medie o gogoasa are 200-300 de calorii, majoritatea din zahar si putini alti nutrienti. Americanii vad din gogosi un mic dejun dar din punct de vedere nutritiv, mancand o gogoasa este cel mai prost mod de a-ti incepe ziua. Mai bine sa nu mananci deloc, decat sa mananci o gogoasa la micul dejun.

Bauturile carbogazoase

O cana de suc contine cam 10 lingurite de zahar, 150 de calorii, 30-55 mg cafeina si este plina de coloranti si aditivi. Variantele dietetice sunt de asemenea daunatoare intrucat contin indulcitori artificiali de tip aspartam.

Studiile au legat consumul de suc cu osteoporoza, obezitatea, cariile dentare si bolile cardiovasculare. Consumand mult suc, cu mult zahar, scade pofta de mancare pentru alimente sanatoase ceea ce poate duce la un deficit nutritiv. Consumul de bauturi carbogazoase a crescut in ultimul timp.

Daca sunteti un mare consumator de sucuri, renuntarea la acest obicei este un pas foarte important spre o dieta sanatoasa.

Cele mai daunatoare cinci alimente pe care le consumam cu drag...Cartofii prajiti

Cartofii sunt daunatori si fara sa fie prajiti intrucat contin glucide care sunt metabolizate rapid in zaharuri simple, usor absorbabile care cresc repede nivelul de insulina cu un efect devastator asupra sanatatii dumneavoastra. Cand sunt preparati la temperaturi inalte in grasimi de tip trans, se intampla tot felul de fenomene neplacute.

Citeste si:
Cele mai scumpe mâncăruri din lume
Cele mai scumpe mâncăruri din...

Tot ce este prajit, chiar si de origine vegetala, contine acizi grasi de tip trans si substante cancerigene de tip acrilamide.

Alimentele prajite in ulei vegetal din floarea soarleui, soia, porumb si alte seminte sau din nuci sunt problematice. Aceste grasimi polinesaturate produc o cantitate mare de radicali liberi daunatori pentru organism. Aceste uleiuri pot duce la imbatranire prematura, obezitate, inflamatii, cancere sau tromboze.

Teoretic este posibil sa obtinem cartofi prajiti sanatosi daca acestia sunt preparati in ulei de nuca de cocos care este foarte stabil la temperaturi inalte. Se poate spune ca o portie de cartofi prajiti e mai daunatoare pentru organism decat o tigara, dar acest lucru nu inseamna ca puteti sa va apucati de fumat.

Chipsurile

Toate chipsurile, indiferent din ce sunt facute, sunt bogate in acizi grasi de tip trans.
Din fericire exista companii care, tinand cont de cat sunt de daunatori acizii grasi de tip trans, au inceput sa produca chipsuri care sa nu-i contina. Totusi, fiind pregatiti la temperaturi inalte, acestia contin substante carcinogene de tip acrilamide.

Citeste si:
Mâncăruri și băuturi pe care trebuie să le consumați pentru a avea...
Mâncăruri și băuturi pe care...

Fructe de mare prajite

Aceasta categorie reprezinta punctul culminant al alimentatiei nesanatoase. Creveti, moluste, stridii, homari prajiti, pe langa un continut crescut de acizi grasi de tip trans si de acrilamide, mai au si un continut crescut de mercur. Apa de mare este incarcata cu mercur toxic iar fructele de mare cu carapace cum sunt stridiile si homarii pot fi contaminati cu paraziti si virusi rezistenti care pot supravietui si temperaturilor inalte. Aceste creaturi, numite si animale-gunoieri, consuma hrana care poate fi daunatoare pentru organismul nostru.

Consumand aceste alimente, ele aduc in alimentatia dumneavoastra o doza cvadrupla de toxine - acizi grasi de tip trans, acrilamide, mercur si paraziti sau virusuri - cu fiecare inghititura.

Daca va plac foarte mult fructele de mare, exista o solutie: evitati fast food-urile si incercati deliciosul somon alascian rosu care s-a dovedit ca nu contine mercur sau alte contaminari.

Citeste si:
12 mâncăruri pe care oamenii din diferite țări le consumă când merg...
Cinema în jurul lumii: 12...

Un articol de Dr. Joseph Mercola si Rachael Droege

Sursa: postamedicala.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.