Creierul barbatilor este diferit de cel al femeilor, conform unui nou studiu, realizat de oameni de stiinta din cadrul Universitatii Alberta din Canada, care au analizat creierele a 23 de barbati si 10 femei.

Creierul barbatilor este diferit de cel al femeilor, conform unui nou studiu, realizat de oameni de stiinta din cadrul Universitatii Alberta din Canada, care au analizat creierele a 23 de barbati si 10 femei, iar imaginile obtinute prin rezonanta magnetica au demonstrat ca cele doua sexe folosesc zone diferite ale creierului chiar si atunci cand se ocupa de exact acelasi lucru, potrivit The Washington Post.

Barbatii si femeile au creiere diferite...

Autorii studiului spera ca descoperirea va ajuta lumea medicala sa dezvolte tratamente mai eficiente impotriva depresiei si a altor boli mintale. De asemenea, descoperirea ar putea oferi anumite explicatii privind diferentele de comportament dintre barbati si femei.

De ce barbatii refuza sa ceara informatii de ghidare atunci cand sunt dezorientati? De ce femeile se arata neputincioase atunci cand trebuie sa citeasca o harta? Sau de ce femeile plang la un film siropos, in timp ce barbatii adorm dupa primele 15 minute?

sursa: postamedicala.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.