Mi-a displacut faptul ca apareau (si parca erau intelesi sa vina periodic) oameni la sala care imi spuneau ca le-ar placea mai mult atmosfera de la antrenamente daca ar exista si muzica in acelasi timp. A trebuit sa explic fiecaruia despre importanta concentrarii mentale in timpul antrenamentului, concentrare fara de care nu poti realiza un antrenament 100% eficient.

Trebuie sa va imaginati cum va arata corpul dumneavoastra peste catva timp, sa-i vedeti cu "ochii mintii" musculatura masiva, densa si striata. Va trebui sa va imaginati propriul corp efectuand exercitiile cu greutati cat mai mari, iar la antrenamente trebuie sa munciti petru a transpune aceste imagini in realitate. Pastrand o atitudine pozitiva, veti reusi sa atingeti toate scopurile pe care va propuneti sa le realizati prin antrenament si veti putea face ca transformarea corpului prin culturism sa poata fi reala.

Am vazut adesea oameni in sala care efectuau seturi intregi vorbind cu colegii de antrenament, fara sa fie concentrati asupra miscarilor pe care le faceau, chiar mai mult - ei nu au reusit niciodata sa-si "vada" corpul mare, fiindca nu aveau nici un pic de imaginatie. Mergeau pur si simplu la sala, se antrenau mecanic si apoi plecau acasa. Fizicul lor nu a suferit nici o schimbare majora - castigurile de masa musculara au fost infime si, ceea ce este mai tragic, ei nu au realizat niciodata asta.

Muzica in timpul antrenamentelorCand te antrenezi serios, ai nevoie de liniste, nimic nu trebuie sa te distraga de la antrenament, pentru a obtine rezultate maxime de pe urma acestuia. Cand esti concentrat asupra unui set, incercand sa faci ca fiecare repetare sa fie productiva, nu mai auzi nimic in jurul tau, asa ca la ce v-ar mai trebui muzica in sala?! Daca in sala exista muzica, veti fi cu siguranta perturbat si nu va veti putea concentra asupra a ceea ce doriti sa faceti.

Veti observa ca, atunci cand va antrenati, fiind concentrat mental asupra antrenamentelor, posibilitatile dumneavoastra fizice se maresc, veti putea efectua exercitii cu greutate mai mare,pastrand o forma corecta. Impreuna cu o puternica atitudine pozitiva, concentrarea la antrenamente va va face antrenamentele productive si veti vedea cu ochii transformarea de care va vorbeam mai sus. Fiecare campion pe care l-am studiat a avut o puternica atitudine pozitiva despre antrenamente si in general despre orice. Fiecare mi-a spus ca avea in minte propria imagine formata, o "matrita" a ceea ce trebuie el sa devina prin antrenament. Increderea ca va atinge acel "vis" a fost sursa miracolelor pe care le-am vazut in sala!

Sursa: TopFitness.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.