Yuppy 13 Mai 2015 17:41
Viitorul este aici! Doua brate robotice minuscule au "operat" cu succes un bob de strugure plasat intr-o sticla.

Se numeste "Da Vinci" si este un sistem care foloseste instrumente in miniatura care permit doctorilor sa opereze in spatii restranse, in interiorul corpurilor pacientilor. Bratele robotice pot realiza manevere complicate, cum ar fi legarea unui nod sau reatasarea unei bucati de coaja pe pulpa unui bob de strugure.

Medicii cred ca acest sistem ii va ajuta sa faca anumite operatii mai putin invazive, fara a mai fi nevoie sa faca incizii mari pentru a ajunge in anumite locuri. Bratele pot fi controlate de la distanta, iar cicatricile lasate nu depasesc doi centimetri.

In clip se poate vedea cum aceste brate reataseaza cu precizie coaja unui bob de strugure. Abia la finalul clipului se poate vedea ca bobul de strugure era amplasat in interiorul unei sticle. In ciuda fragilitatii fructului, la finalul operatiei este intact, aratand aproape perfect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.