Manusi incalzite si ochelari polarizati sunt doar cateva dintre gadgeturile pe care le propunem mai jos pasionatilor de ski.

Camera video din casca
Camera video atasata la casca este una dintre cele mai raspandite obiecte auxiliare care au fost cerute de catre schiori. Camera are rolul de a inregistra momentele distractive de pe partie. Majoritatea producatorilor de casti pentru ski ofera tot felul de variante.

Pretul unei astfel de casti (cea care sa includa si camera video ) poate sa difere in functie de gradul de protectie al castii sau calitatea imaginii pe care camera o inregistreaza.
Recomandam castile care au camerele video incorporate deoarece camerele mobile (cele care se pot atasa separat) se pot pierde pe partie.

Ochelarii cromatici polarizati
Chiar si cei mai experimentati schiori au declarat ca o pereche de ochelari polarizati te pot ajuta enorm pe partie. Astfel, in functie de intensitatea luminii reflectate de zapada, culoarea lentilei se schimba, iar schiorul are in permanenta posibilitatea sa vada foarte clar orice obstacol de pe partie.

Manusi incalzite
Acest gadget este absolut necesar oricarui schior. Mecanismul prin care functioneaza este absolut simplu. Manusile se incalzesc singure cu ajutorul unei baterii care se ataseaza. Astfel, mainile nu-ti mai ingheata, iar acest lucru face schiatul si mai placut.
O pereche de manusi care se incalzesc costa in jur de 40 de dolari.

Bete ultra-light multifunctionale
Betele pentru schiat sunt in general usoare. Dar exista un anumit tip de bete care sunt mai usoare decat orice bat obisnuit care exista pe piata. Acestea sunt construite dintr-un aliaj care are la baza fibra de carbon si polymerul, iar acest lucru le face foarte usoare.

Mai mult, betele sunt gradate, pentru cazurile in care schiorul doreste sa estimeze grosimea stratului de zapada. Astfel, acesta poate alege daca partia este sigura sau nu si sa evite anumite zone unde exista riscul producerii de avalanse.

Citeste si:
Risc major de avalanșe, la munte, până miercuri seară. ANM anunță...
Risc major de avalanșe, la...

Sistemul GPS
Daca tot am mentionat de avalanse, sistemul GPS ce poate fi montat pe absolut orice echipament de ski, este, de asemnea, un gadget absolut necesar schiorilor. Sistemul poate detecta schiorul aflat sub zapada, in cazul producerii unei avalanse, iar astfel sansele ca respectivul sa traiasca sunt mult mai mari.
Sistemele GPS se monteaza, in general, in captuseala gecii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.