Voi ce parere aveti despre telefoanele BlackBerry?

Seria BlackBerry de la RIM (Remote In Motion) este poate cea mai de succes gama de telefoane destinata mediului business dinamic, care are nevoie de conectivitate, autonomie buna si aplicatii excelente de office. Pearl a fost un middle-level nu spectaculos, dar echilibrat. Bold a venit ca un varf de lance, avand dotari superbe insa probleme software destul de frustrante.

Au fost prezentate variantele imbunatatite pentru cele doua modele amintite, astfel ca Pearl a devenit 3G, iar Bold este acum 9650. BlackBerry Bold are WiFi, 256 MB de memorie in plus (512 in total) si un trackball inlocuit cu un mouse optic, asemanator cu cel inclus de Nokia in E72. Noul Bold are un display de 2.44 inci cu o rezolutie de 480x360 pixeli, un jack audio de 3.5mm, un slot pentru microSD si o camera foto de 3.2 Mpx. Modificarile sunt subtile, dar de bun simt. Este mult mai usor sa pastrezi o reteta buna si sa o modifici putin. Asta face si Apple de trei ani cu iPhone.

BlackBerry Pearl 3G are desigur conectivitate 3G, deosebit de important pentru e-mail-uri, navigare pe internet si servicii third-party. In premiera, RIM l-a facut primul telefon ce suporta standardul WiFi n. De asemenea, vor fi disponibile doua tipuri de tastaturi, qwerty sau alfanumerica. Pearl 3G are un procesor rapid la 624 Mhz, 256 MB memorie, un display cu rezolutie de 360x400 pixeli, trackpad optic, camera de 3.2 Mpx si o baterie de 1150 mAh ce asigura un talktime de 5.5 ore in 3G.

Ambele telefoane au la baza BlackBerry OS 5. Disponibilitatea lor va depinde de fiecare tara in parte, la noi urmand sa ajunga din luna mai. Preturile vor fi setate de fiecare operator in parte, in functie de contract.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.