Modelul NX90Jq surprinde prin designul nonconformist, constructia din aluminiu, dimensiuni si calitatea finisajului, dar si prin dotarile sale hardware.

Ati auzit de Bang & Olufsen, firma care face fie produse proprii, fie colaboreaza cu mai toate numele mari din electronica si nu numai. B&O are "prostul obicei" de a scoate pe piata gadget-uri iesite din comun, cu preturi de pana la cateva mii de euro, destinate fireste unui public premium care doreste sa iasa in evidenta...

Cu ocazia evenimentului CES (Consumer Electronic Show) tinut in Las Vegas, Asus a dezvaluit un concept pe care nici ei nu prea voiau sa-l catalogheze drept concept. Au spus initial ca nu vor construi curand asa ceva, apoi au revenit cu un pret de aproximativ 2.500$. Sigur, veti spune ca pretul justifica numai alaturare cu Bang & Olufsen, dar nu e chiar asa. Modelul NX90Jq surprinde prin designul nonconformist, constructia din aluminiu, dimensiuni si calitatea finisajului, dar si prin dotarile sale hardware.

Notebook-ul cel aratos are un display de 18.4 inci, ceea ce inseamna ca mai degraba va sta in sufragerie decat prin genti. Display-ul prezinta o rama suplimentara, care include un sistem audio super performant, pus la punct de B&O (stim ca sunt experti la partea de audio). Veti observa, daca nu ati facut-o deja, ca "portabilul" aparent nu prezinta touchpad, el avand numai o suprafata din aluminiu, pentru asezarea incheieturilor. Gresit. NX90Jq nu are un touchpad, ci doua. Acestea sunt pozitionate de o parte si de alta a tastaturii, facand utilizatorul sa se simta putin DJ atunci cand umbla pe laptop.

Daca de aspect ne-am convins, sa vedem si interiorul. Asus a vorbit de un procesor Core i7, spatiu de stocare de pana la 1 TB, 4 GB memorie RAM si o solutie grafica dedicata, GeForce GT 334M. De display-ul acela mamut profita o unitate optica Blu-ray, iar cand cele doua lucreaza impreuna, utilizatorul va profita cel mai mult. Nu lipsesc porturile noi USB 3.0, ultima gaselnita in materie de conectica.

Citeste si:
5 laptopuri ieftine, dar cu care iti faci treaba
5 laptopuri ieftine, dar cu...

Asadar, ne-am convins ca lucrurile stau destul de bine la mai toate capitolele. Ramane numai ca Asus sa se decida daca va lansa oficial acest notebook sau nu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.