Cert este ca, din moment ce esteticul joaca si el un rol important in alegerea unui calculator, spatiul la fel, intelegem mutarea spre sistemele super compacte, asa cum este Inspiron Zino HD de la Dell.

Cutia aceasta este un calculator!

In ultimul timp, sistemele desktop au pierdut teren in fata laptop-urilor, dotate cu componente tot mai puternice. Desigur, jucatorii inraiti vor spune ca nu vor renunta niciodata la un desktop pe care si-l pot construi pana in cele mai mici detalii, dar si ei privesc cu mult interes branduri precum Alienware, HP sau Acer, care ii lasa acum sa-si particularizeze device-urile portabile dupa bunul plac. Lucrurile sunt discutabile oricum am aborda problema.

Cert este ca, din moment ce esteticul joaca si el un rol important in alegerea unui calculator, spatiul la fel, intelegem mutarea spre sistemele super compacte, asa cum este Inspiron Zino HD de la Dell. Practic, ai intr-o cutie eleganta, componente bune care pot rula filme HD, aplicatii multimedia, ba chiar si jocuri. Ele au preturi acceptabile, pornind de la putin peste 300 de euro si putand trece de 800 de euro. Dell a mers pe procesoara AMD 64 sau X2, memorii RAM de la 2 la 6 GB, solutii video onboard ATI Radeon HD3200 sau discrete (HD4330) si o capacitate de stocare de pana la 1 TB. Portul HDMI permite conectarea la un televizor compatibil, astfel ca filmele pe DVD sau Blu-ray pot fi vazute fara probleme.

Cutia de numai 1.6 kg are frontal unitatea optica, doua porturi USB 2.0, unul audio si un cititor de carduri. Posterior se gasesc alte porturi, tipice pentru orice sistem. Dell a decis sa ofere o multime de variante de culori, desene tribale sau alte inscriptii, pentru a atrage un target mai larg. Solutia concureaza oarecum cu Mac Mini de la Apple, mai ales ca si Apple a intarit aceasta linie printr-un upgrade solid al principalelor componente. Dell merge insa pe mana Microsoft, oferind sisteme de operare Vista sau proaspatul Windows 7. Cu avantaje certe fata de un desktop obisnuit, Inspiron Zino HD poate reprezenta alegerea perfecta pentru cei care doresc un sistem compact, aratos si capabil sa se descurce excelent cu orice continut media.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.