Engadget a luat parte la o prezentare si a postat doua clipuri pe care le puteti vizualiza putin mai jos. De asemenea, aveti la indemana si o galerie foto cu poze oficiale ale lui HD2.

Oficial! HTC HD2 e gata sa te lase fara cuvinte. Tu esti gata?

Toate review-urile din ultimul timp la cele mai noi telefoane aparute, fie ele cu WebOS, Windows Mobile sau Android, se indreapta vrand nevrand catre o comparatie cu iPhone. Lucru care nu este neaparat corect sau adecvat. Ca sa lamurim rapid situatia, spunem numai ca iPhone a facut legea la vremea lui, a venit din curtea Apple, a introdus un display capacitiv cand altii nici nu se gandeau la asa ceva, a facut o interfata buna insa care nu dispune de multitasking (la iPhone, aplicatii se deschid, ruleaza si se inchid, ele nu raman in tray), are un Apps Store incredibil de bine pus la punct, un design excelent si cam atat. Chiar si 3G S are neajunsurile lui, care sunt destul de multe. Ca lumea prefera sa-si cumpere "aifone" ca e un Apple si ca arata bine, asta e una. Ca HTC a facut oficial noul HD2, asta e alta. Ramane sa vedem cum vor evolua lucrurile in scurt timp. Am terminat cu legaturile iminente pe care toti le fac cu iPhone.

HTC este o companie cu viziune, cu potential imens si cu dorinta de a-si multumi clientela. Asa se face ca marti, noul terminal HD2 a fost facut oficial si ar trebui sa cam ajunga prin magazine intr-o luna. HTC reuseste sa rezolve repede dificultatile cu stocurile, am vazut asta la Tattoo sau Touch2. Daca se anunta o data de lansare, de regula destul de apropiata de cea de prezentare, ei bine, telefoanele pot fi cumparate imediat. In ultimele doua luni, internetul a vuit de informatii despre Leo, acel nume de cod care trebuia sa fie varful de lance, cu ajutorul caruia HTC ar putea sa castige inimile tuturor pasionatilor de tehnologie (ca sa nu zicem geeks). Nici oficialii nu au stiut daca sa-l numeasca HD2 sau Touch Pro 3, hotarandu-se asupra primei variante in ultima clipa. Si iata, uriasul a scos capul spre lumina...

HD2 are la baza un sistem de operare Windows Mobile 6.5, pe care Microsoft l-a lansat zilele acestea. Robbie Bach, omul care conduce divizia de entertainment si mobile, nu a avut un HD2 la el, asta pentru ca HTC a modificat foarte mult interfata cu Sense UI si Robbie nu ar fi putut sa prezinte propriul OS, ci mai degraba ceea ce a facut producatorul de telefoane. Multe elemente vizuale au fost preluate de la Hero, amintind aici de calendar, mail-uri sau tastatura on-screen. Display-ul este urias: un touchscreen capacitiv (nu trebuie stylus) de 4.3 inci, cu multitouch si o rezolutie de 800 x 480 pixeli, pe care umbli cu placere de fiecare data. Sub el, exista taste mici, elegante, de apel, back, win si home. Telefonul este foarte subtire (11mm) si cantareste 157 de grame. Design-ul este extraordinar si vom vedea ca HTC s-a straduit sa multumeasca pe toata lumea, incluzand dotari pe care altii le-au ignorat. Totul se misca ireprosabil, asta pentru ca inauntru se afla un procesor Snapdragon la 1 Ghz, o memorie RAM de 448 MB (Hero are 288 MB) si una ROM de 512 MB. Nu se compara cu niciun alt telefon existent pe piata.

Citeste si:
Emotii in 26 de fotografii
Emotii in 26 de fotografii

Partea posterioara, bine finisata, are un capac ce poate fi usor scos, ajungand la bateria de 1230 mAh, suficienta pentru o autonomie de 380 minute in talktime, 490 de ore in standby, 12 ore de audio playback sau 8 ore de videoplayback. Valorile sunt in regula tinand cont de dotari. Camera foto de 5 megapixeli are si un blit dual LED, este rapida, focalizeaza imediat si realizeaza poze de calitate buna. Exista jack audio de 3.5mm, GPS, WiFi, 3G, Bluetooth si un slot microSD. Cardurile sunt relativ ieftine si oricine poate cumpara apoi o memorie de 16 GB sau chiar mai mult.

Daca platforma hardware impresioneaza si pe buna dreptate nu lasa vreun specialist sa vina cu reprosuri, multi au avut ceva de comentat la partea software. Fanii voiau Android pe acest telefon si au reactionat negativ atunci cand au aflat ca HTC va pune Win Mobile 6.5 pe HD2. Lucrurile nu stau deloc rau. Cum spuneam, Sense UI este prezent si schimba mult infatisarea OS-ului. Homescreen-ul este spectaculos si prezinta animatii care te lasa fara cuvinte (vedeti in unul din clipuri cum acei nori traverseaza display-ul). Exista widget-ul de vreme, trei casete de shortcut pentru diverse aplicatii si, desigur, banda de acces rapid la principalele functii. Nu apare lag niciodata! (multumita Snapdragon-ului de 1 Ghz si memoriei RAM de 448 MB) Meniul honeycumb este usor de folosit cu degetul si de regula toate butoanele pot fi accesate fara probleme. Social networking-ul este ca la el acasa, la fel si partea de multimedia (suport pentru aproape toate formatele audio si video populare).

Citeste si:
Prietenia inedita dintre un leu, un tigru si un urs
VIDEO  Prietenia inedita...

Engadget a luat parte la o prezentare si a postat doua clipuri pe care le puteti vizualiza putin mai jos. De asemenea, aveti la indemana si o galerie foto cu poze oficiale ale lui HD2.

Ce parere aveti despre HTC HD2? Veti cumpara acest telefon?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.