Telefoanele americanilor sunt cunoscute ca fiind extrem de solide, de calitate si pline de functii utile, numai ca vanzarile worldwide nu au excelat si tot timpul in jurul Motorola a planat falimentul. Acum, au devenit oficiale informatiile privind CLIQ, un smartphone care poate va salva ceva. Poate...

CLIQ: Super Android de la Motorola

Sistemul de operare mobil si open source dezvoltat de Google castiga tot mai mult teren raportat la solutiile Windows, WebOS sau MacOS, desigur destinate toate telefoanelor inteligente. De ce? Pentru ca Android poate fi particularizat de fiecare producator in parte, dupa bunul plac. Producator care nici nu trebuie sa cheltuiasca o caruta de bani pentru dezvoltarea unui OS inovator.

Palm era cu piciorul in groapa dar in mare masura s-a salvat dupa ce a "furat" un om de la Apple, om care a realizat superbul Pre. Cat despre Motorola, lucrurile nu erau deloc roz nici aici. Moto nu a reusit sa mai vina cu un terminal la inaltime, lansand numai modele entry level sau mainstream. Telefoanele americanilor sunt cunoscute ca fiind extrem de solide, de calitate si pline de functii utile, numai ca vanzarile worldwide nu au excelat si tot timpul in jurul Motorola a planat falimentul. Acum, au devenit oficiale informatiile privind CLIQ, un smartphone care poate va salva ceva. Poate...

CLIQ merge pe reteta deja clasica: robustete, functii multe, baterie buna. La care se adauga Android si asa default cum l-a lasat Google, ci imbunatatit cu interfata Motoblur, care aduce putin cu homepage-ul de la Nokia N97. O multime de widget-uri pot fi plasate dupa bunul plac, ele afisand mail-urile, prietenii de pe Facebook, vremea, muzica sau sarcinile ce urmeaza a fi indeplinite. CLIQ are un display touchscreen de 3.1 inci, cu o rezolutie de 320 x 480 pixeli. Display-ul este de tip capacitiv, adica foarte responsiv. Langa acesta exista taste de return, home si apps (nu sunt fizice).

Sub display, printr-o glisare usoara, iese o tastatura Qwerty excelenta, cu taste mari si foarte intuitiv pozitionate. Astfel, display-ul ramane curat, fara o tastatura onscreen care ar ocupa mare parte din el. Mecanismul de glisare ramane totusi orizontala, fara a inclina display-ul asa cum se intampla la N97 sau la Touch Pro2. Moto a pus un jack audio de 3.5mm, insa pentru melodii trebuie ales un card microSD intrucat memoria interna este de numai 256 MB. Procesorul Qualcomm la 528 Mhz se descurca de minune cu toate aplicatiile, fara intarzieri frustrante. Partea posterioara a device-ului este simpla, cu o camera foto de 5 megapixeli, fara blit.

Citeste si:
WhatsApp nu va mai fi disponibil pe anumite modele de telefoane din...
WhatsApp nu va mai fi...

CLIQ dispune de 3G, WiFi, Bluetooth sau GPS si va fi lansat, cel mai probabil in Europa, sub numele de DEXT. Nu se cunosc momentan pretul sau data oficiala de lansare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.