HTC a dezvaluit comunicatul oficial de presa despre noul terminal denumit Tattoo, care va fi disponibil din luna octombrie, la un pret inca neanuntat. Zvonurile spun insa ca pretul va fi pana in 400 de euro, facand astfel din Tattoo un terminal cu Android mai accesibil fata de Hero.

HTC Tattoo: Android pentru buzunare mai mici

HTC a dezvaluit comunicatul oficial de presa despre noul terminal denumit Tattoo, care va fi disponibil din luna octombrie, la un pret inca neanuntat. Zvonurile spun insa ca pretul va fi pana in 400 de euro, facand astfel din Tattoo un terminal cu Android mai accesibil fata de Hero.

Tattoo este compact, echilibrat si cu dotari de bun simt. Pe partea frontala gasim un display touchscreen de 2.8 inci, cu o rezolutie de 320 x 240 pixeli (QVGA). Sub display, tastele hardware de Home, Menu, Back si Zoom sunt mult mai bine plasate decat la Hero, acolo unde in special tasta Back poate da batai serioase de cap. Barbia lui Hero lipseste la Tattoo, la fel si trackball-ul care a fost inlocuit cu o suprafata touch circulara. HTC a declarat de curand ca display-ul este de tip rezistiv, asta pentru ca dimesniunile prea mici ale acestuia nu il recomandau pentru utilizarea numai cu degetul (capacitiv), cerand pe ici pe colo un stylus.

Telefonul are posterior o camera foto de 3.2 megapixeli, insa fara blit. De apreciat este faptul ca HTC a inceput sa echipeze toate device-urile sale cu jack audio de 3.5mm, lucru care nu te obliga sa ramai "cramponat" la castile incluse in pachet. Logo-ul Android este inscriptionat pe capac iar impresia generala este una foarte buna: Tattoo arata bine, nu scartaie, parand facut dintr-o bucata, din materiale de calitate.

Tehnic vorbind, lucrurile au ramas cam la fel cu dispozitivele mai vechi de la HTC. Avem acelasi procesor Qualcomm la 528 Mhz, memoria RAM de 256 MB, cea ROM de 512 MB (la fel cu Touch2). Publicatiile din afara gen Engadget sau Gizmodo s-au tot plans ca Hero se cam poticneste pe alocuri in interfata Sense UI. Ei bine, aceeasi interfata, cu tot Android-ul in toata splendoarea si functionaitatea lui, se regaseste si in Tattoo, iar aici specificatiile tehnice sunt un pic mai slabe (memoria RAM). HTC promite ca nu exista niciun fel de intarziere si terminalul se va dovedi foarte rapid. Sa ii credem?

Citeste si:
GoPro a lansat prima drona - VIDEO
GoPro a lansat prima drona -...

Tattoo mai are ce-i trebuie omului ocupat, adica Bluetooth, WiFi, accelerometru, GPS, 3G si busola. In rest, e un Android splendid acolo, plin de functii care il fac momentan unul dintre cele mai bune OS-uri mobile. HTC ne surprinde in mod placut si de aceasta data, oderindu-ne un terminal accesibil, care se poate dovedi de succes mai ales datorita platformei Android.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.