Diminetile parca ar incepe mai bine cu un asa ceas desteptator.

Nu stiu pentru voi cum e, dar pentru mine, momentul in care suna alarma este cel mai crunt. In loc sa ma trezesc, incep un joc de-a „hai, ca mai dorm cinci minute” si inca cinci si inca cinci, pana se face atat de tarziu incat nu mai apuc nici sa-mi beau cafeau, nici sa ma joc cu pisica, nici sa-mi fac impletitura pe care o studiasem cu o seara inainte pentru ca sunt deja in foarte mare intarziere. Asa ca, nu cred ca ar fi rau deloc sa ai un ceas care, pe langa datul desteptarii, sa iti mai pregateasca si cafeaua.

Din fericire pentru noi, persoanele non-matinale, o astfel de minunatie exista.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Se numeste „Barisieur” si a fost inventat de designerul industrial Joshua Renouf. Atunci cand alarma suna, ingeniosul ceas incepe sa pregateasca o cafea proaspata, desfatandu-ti narile adormite.

Astfel, in locul unei alarme enervante, vei fi trezit de bazaitul usor al ceasului si de mirosul de cafea proaspata. Tot ce trebuie sa faci este sa umpli recipientul cu apa/lapte, cafea si zahar si sa setezi ora la care vrei sa fi trezit.

Renouf spune ca masinaria nu numai ca te ajuta sa te trezesti mai usor, dar te ajuta sa si dormi mai bine. „Pregatirea Barisieur-ului in fiecare noapte incurajeaza adoptarea unui ritual inainte de culcare, semnaland corpului ca este timpul sa se relaxeze.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO, dar si pe pagina inventatorului.

Sursa foto: Joshua Renouf


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.