Iata care sunt produsele care te vor lasa cu gura cascata.

1. Roboti, roboti, roboti

Robotii reprezinta una dintre promisiunile viitorului, la fel ca si masinile zburatoare. Desi nu a aparut inca robotul care sa le faca pe toate, mecanismele robotice de la CES 2013 stiu sa indeplineasca o anumita sarcina si foarte bine.

Asistentul medical iRobot ii permite unui doctor absent sa comunice direct cu un pacient, printr-un ecran montat pe o platforma pe roti. Asistentul medical are menirea de a ajuta doctorul si este dotat doar cu un stetoscop. Obiectivul principal este inlesnirea comunicarii, nu tratarea propriu-zisa.

Asistentii medicali robotici vor costa intre 4.000 si 6.000 de dolari.

2. PaperTab

PaperTab este, teoretic, o tableta cu ecran e-ink flexibil de 10.7 inch si aproape la fel de subtire precum o foaie de hartie, el functionand aproape la fel de bine precum un ecran normal, scrie idevice.ro.

PaperTab prezinta o functionalitate asemanatoare cu cea a unui touchscreen normal, diferentele constand in faptul ca ecranele pot interactiona intre ele si flexibilitatea nu este chiar atat de grozava pentru o suprafata tactila.

Partea buna a acestor ecrane sta in faptul ca indoirea lor genereaza rularea de comenzi, iar software-ul din ele poate sa inregistreze pozitia ecranelor unul fata de celalalt, astfel ca pozitionarea lor pe o masa va permite sa aranjati continutul intr-un asa mod incat acesta sa fie asezat intr-o ordine logica.

PaperTab a fost inventata de catre cercetatorii universitatii Queen’s din Canada, ea functioneaza in baza unui hardware care este stocat separat de ecran si cu siguranta o vom mai vedea in viitor.

Citeste continuarea pe 9am.ro

Sursa foto main: Dreamstimeweb


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.