Yuppy 22 Iunie 2015 14:36
A 7-a editie a maratonului cinematografic "Noaptea Lunga a Filmelor Scurte" pune publicul in rolul juriului.

Pe 4 iulie, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte aduce in fata publicului cinefil scurtmetrajele premiate ale ultimului an. A 7-a editie a maratonului cinematografic nocturn are loc in Pavilionul Central Romexpo incepand de la ora 19.00 pana la ora 5 dimineata. Peste 15.000 de metri patrati vor fi adusi la viata de film si arte multimedia, creand cea mai mare sala de cinema din Romania.

Oscar, Sundance, Bafta, Clermont-Ferrand sau San Francisco Film Festival - productiile cinematografice scurte care au facut ocolul lumii vor face cunostinta cu iubitorii de cinema in doze mici pe parcursul unei nopti de maraton. Pentru al doilea an consecutiv, publicul va avea responsabilitatea juriului si rolul de a alege cel mai bun film al serii in competitia ShortsUP Audience Award. Cinefilii isi vor putea vota productia preferata digital, folosindu-se de telefoane mobile si tablete, pe toata durata evenimentului.

Denumit de presa internationala „uimitor, hilar, inteligent” si „probabil cel mai bun film scurt din ultimii 50 de ani”, animatia Lumea de maine (r. Don Hertzfeldt, SUA, 2015) ajunge in premiera la ShortsUP, dupa ce a primit premiul publicului la Sundance, premiul pentru cea mai buna animatie la South by Southwest Festival si alte 15 distinctii internationale. Cine suntem, de unde venim, unde mergem? Toate intrebarile fundamentele ale vietii incap in 16 minute de magie digitala, manuite de regizorul Don Hertzfeldt cu precizia unui vizionar. Filmul construieste de la 0 un univers fascinant in care emotiile umane sunt confruntate cu viitorul tehnologizat.

Cateva zeci de filme scurte vor ilustra o noua generatie de limbaje cinematografice capabile sa rezume povestile lumii de azi prin umor, drama, curiozitate sau uimire. Din program face parte si fictiunea franceza Guy Moquet (r. Demis Herenger, Franta, 2014), distinsa cu premiul special al juriului la festivalul Clermont-Ferrand. Sa saruti o fata in vazul prietenilor nu e un gest nebunesc, dar pentru Guy ar putea fi o misiune imposibila. Cum impaci orgoliul cu iubirea? E una din intrebarile la care raspund filmele noptii lungi.

Citeste si:
„Bravo, ai stil!” 2023 se va difuza pe un alt canal. Când începe...
„Bravo, ai stil!” 2023 se va...

Cele mai valoroase productii romanesti recente vor putea fi vizionate si votate in sectiunea Romanian ShortsUP. Institutul Cultural Roman va acorda Premiului Publicului pentru cel mai votat scurtmetraj romanesc al serii, in valoare de 1000 de Euro. Printre filmele romanesti din program se numara Cai Putere (Romania, 2014), in regia lui Daniel Sandu, o comedie hilara despre prieteniile cultivate la scara blocului.

Editia 2015 a maratonului cinematografic ShortsUP incepe cu o instalatie multimedia creata in parteneriat cu fotograful Alex Galmeanu si cu show video realizat de grupul de artisti romani TipToe. Pe langa proiectii de scurtmetraje, spectatorii vor descoperi si experienta cinema-ului interactiv in care publicul contribuie colectiv la conturarea povestii de pe ecran.

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte pot fi cumparate in avans, in retelele MyTicket si Eventim la pretul de 40 de lei sau in seara evenimentului, la pretul de 50 de lei, in limita locurilor disponibile. Pretul biletului include acces la proiectie de film, cinema interactiv, show multimedia si food-court cu experiente culinare artizanale

Citeste si:
Treizeci de scurtmetraje internationale si romanesti, in...
Treizeci de scurtmetraje...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.